RENKLİ AKTİVİST, ZİYA SARAN

Ziya Saran, 46 yaş, Bir dönem Batman’da aktivist olarak farkındalık etkinliklerine imza atarak kamuoyunun dikkatini çeken ve sıkça basında yer alan Ziya Saran, kendine özgü renkli giyim tarzıyla da ön plana çıkıyor.

RENKLİ AKTİVİST, ZİYA SARAN
Yayınlama: 08.02.2024 12:11:51
Düzenleme: 08.02.2024 12:12
151
A+
A-

Şuanda daha çok cafecilik sektöründe çalıştığını ifade eden Saran, “ Daha öncesinde bazı farkındalıklar oluşturmak için tek kişilik etkinlikler yapıyordum. Bu sıralar ise cafe sektöründeyim. Tabii pandemiden dolayı cafeyi kapattık” dedi.

ŞIK VE ÖZGÜN..

Şık ve özgün giyim tarzıyla  ilgi odağı olan Saran, “ Daha önce, Avrupadak bazı dergilerde çocukları falan görürdük. Şık kıyafetleri vardı. Veyahut ta televizyonlarda görürdük. Evrensel, yani global ölçekte Avrupa’da, Amerika’da bu şekildeki şıklık kavramı yerleşmiş. Ama bizim buralarda ise bu konuda sanki biraz geri kaldığımızı fark ediyorum. Bu içten gelen bir şeydir. Hani bazen renk kavramını denersiniz ama o renkler toplum tarafından biraz farklı anlaşılır” dedi.

“SICAK RENKLER POZİTİF ENERJİ VERİYOR”

Buralarda siyah kavramının renk olarak daha çok tercih edildiğini dile getiren 49 yaşındaki Saran, “ Renkler üzerine yapılan araştırmada kırmızı, sarı, turuncu renkleri sıcak renkler olduğu için insana pozitif enerji verdiği de söyleniyor. Dolayısıyla o renklerin de denenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“ALDIĞIM KIYAFETLER GENELDE EKONOMİK OLUYOR”

Güzellik kavramının uyumla orantılı olduğunun söylendiğine dikkat çeken Saran, “ İlla çok böyle para falan sarf etmeye gerek yok. Genelde benim aldığım kıyafetler çok ekonomik oluyor. Yani kimi zaman bir takım fiyatının onda biri oluyor. Bazen şıklık kavramını oturtmak için çok uğraşıyorsunuz. Bunu yakaladığınız zaman da güzellik kavramı kendini hissettiriyor” dedi.

“RAHAT VE ENERJİK HİSSEDİYORUM”

Kendine özgü giyimiyle ilgili bir ayrıntıyı daha dillendiren Saran, “ Bu şekilde kendimi daha rahat ve daha enerjik hissediyorum. Hani ‘İyimserlik- kötümserlik bulaşıcıdır’ denir ya, mesela takım kiyafetler açısından da düşündüğümüzde, giyim açısından söylenirse, bu insana pozitif enerji veriyor. Bu pozitif enerjiyi yakaladığınız vakit, bu hoşunuza gidiyor. Bu da bana zevk veriyor. Renkler arasında tercih yapmaktan ziyade birçok rengi de severim. Ama sıcak renkleri daha çok seviyorum. Şıklık açısından ifade edersem, siyah renkte birçok takımlarım, kıyafetlerim var. Şu anda üzerimdeki kıyafette ön planda siyah var, ama diğer renklerin de çoğunu tercih ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.