Deneyap atölyelerinde sınav heyecanı

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Petrolkent Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap Atölyelerinde sınav heyecanı devam ediyor.

Deneyap atölyelerinde sınav heyecanı
Yayınlama: 19.03.2024 12:47:37
13
A+
A-

29 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek olan sınavlar için, son başvuru tarihi ise 25 Mart 2024 olarak açıklandı. Deneyap atölyelerine şu ana kadar 4175 başvuru yapıldığı belirtildi. Sınavların sistematik olarak düzenli bir şekilde devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Rüzgâr; “Deneyap atölyelerinin amacı yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirme süreçlerine katılımlarını sağlamaktır. Milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, Ar-Ge, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemek amacıyla çalınmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR”

‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programına dahil olmak isteyen 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitesi üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını yapabilirler’ diyen Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgar; “Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dâhilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 36 aylık bir eğitim programına dâhil olurlar.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.