“Halkın nezdinde Öztüzün’ün bir gündemi yok”

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan adayı Gülistan Sönük, “Siyasette gündemler gerçekten çok çabuk değişiyor. Şuan Mehdi Öztüzün’ün halkın nezdinde bir gündemi yok” dedi.

“Halkın nezdinde Öztüzün’ün bir gündemi yok”
Yayınlama: 24.03.2024 16:56:44
Düzenleme: 25.03.2024 12:21
2.204
A+
A-

“SİYASETTE GÜNDEM ÇOK ÇABUK DEĞİŞİYOR”

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Gülistan Sönük, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Faruk Tatlı, DEM Parti İl Eş Başkanı Songül Korkmaz ve parti yöneticileri, Batman Medya’yı ziyaret etti. DEM Parti’den ihraç edilen belediye eş başkan adayı Mehdi Öztüzün ile ilgili de görüş belirten DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan adayı Gülistan Sönük, “Mehdi Öztüzün ön seçimden birinci olarak çıktı ama ön seçim kadın-erkek arasında değildi, iki kadın arkadaş ve iki erkek arkadaş arasında gerçekleşti. Dolayısıyla bunun üzerinden propaganda yapıldı. Halk olarak bizim bazı duygusal yönlerimiz var ama bazıları, bazı güçler bunu kaşımak istedi. İhraç kararıyla ilgili olarak da aslında biraz da sürecin nerede başlayıp en son nereye kadar geldiği de ifade edildi. Ondan sonra halkta parti sahiplenme oldu. Esnaf ziyaretleri kapsamında bir esnaf bize ‘Mehdi beye sahip çıkın, aranızda en iyisi odur’ dedi. Biz de ‘sahiplenmek tek başına olmaz, gelin birlikte sahip çıkalım’ dedik. O da bize ‘Ben size asla oy vermemişim, bundan sonra da size oy vermeyeceğim ama içinizdeki en iyi insan o’ dedi. Şimdi bu bile, bu meselenin kimin işe yaradığını bize gösteriyor. Ama siyasette gündemler gerçekten çok çabuk değişiyor. Şuan Mehdi Öztüzün’ün halkın nezdinde bir gündemi yok” dedi.

“ÖZTÜZÜN MESELESİ OYLARIMIZI ETKİLEMEZ”

Mehdi Öztüzün meselesinin oylarını etkilemeyeceğini kaydeden Sönük, “Oylarımızı yüzde 70’lerden 60’lara düşüreceğini düşünmüyoruz. Öyle bir gerçeklik yok. Yani taş çatlasın belki 1000 oyu ya etkiler ya da etkilemez. O da başka bir partiye de gitmez. Sonuçta halk bu seçime bir belediye seçimi olarak bakmıyor. Bir irade gaspı söz konusu ve bu irade gaspının fırsatı da 31 Mart yerel seçimleridir. Ayrıca Mehdi Öztüzün ilk ihraç edilen insan da değil” ifadelerinde bulundu.

“USULSÜZ İHALELER İPTAL EDİLECEK”

Kayyumun son günlerde yaptığı ihalelerin usulüne aykırı olduğunu dile getiren Sönük, yönetim geldiklerinde usule aykırı ihaleleri iptal edeceklerini ifade etti. Sönük, “Bizler göreve geldiğimizde halkın yararına olmayan, halkı değil de rantı esas alan, para harcamak için yapılan ihaleleri devam ettirmeyeceğiz. Halkın yararına, usulüne uyulduysa devam eder ama bir usulsüzlük varsa elbette biz bunun önlemini alacağız. Mevcut projeler belki devam eder ama bu ihale şekliyle belki olmaz. Dolayısıyla proje ayrı bir şey, ihale ayrı bir şeydir. Bu ihaleler iptal edilse dahi proje devam edecek. Çünkü aslında bizim kendi projelerimiz var. Kent ormanlarını kazandırma, etüt merkezleri gibi. Biz, proje iptal etmekten ziyade eğer usulsüz bir ihale varsa biz bunun hukuki yollarını kullanacağız” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.