“İluh bu kentin merkezi”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın katılımıyla İluh Projesi kapsamında TPAO duvarı temel atma töreni gerçekleştirildi.

“İluh bu kentin merkezi”
Yayınlama: 20.03.2024 17:13:39
167
A+
A-

TPAO’nun hibe ettiği alan yola dönüşmesi için çalışmalar başladı. Batman Belediyesi’nin İluh kentsel dönüşüm 1. etap çalışmaları içerisinde yer alan bölgede TPAO’nun hibe ettiği bölgede 2,5 kilometrelik yol yapımının startı verildi. İluh çevresine hayat verecek projede ilk çiviyi Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu çaktı. Proje kapsamında Belediye, TPAO, Özel İdare Genel Sekreterliği ve DSİ Batman Şubesi arasında protokol imzalandı. Programda konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Batman’ın kanayan yaralarından biri İluh deresi. İluh bu kentin merkezi. İluh’un kentsel dönüşümünü yapmamız için İluh deresini yeniden ele aldık ve Batman’a yakışır bir proje haline getirdik. Burada Diyarbakır caddesi gibi ışıl ışıl ve yeşil bir yol yapacağız buna ilave olarak ortasından nehir akacak” dedi.

“BATMANLILARIN UĞRAK NOKTASI OLACAK”

Batman’ın gelişimine de katkı sağlayacak projelere imza attıklarını belirten Vali Canalp, “Duvarını yıkmış olduğumuz alanla birlikte toplamda 35 bin metrekare yeşil alan çıkmış olacak ortaya. İluh’un üzerine Lastik savak dediğimiz projeyi gerçekleştireceğiz bu şekilde suyun şelale gibi akmasını sağlayacağız. Yılın 12 ayında burası Batmanlıların uğrak noktası olacak. Bu projeyi Avşor deremiz başta olmak üzeri diğerlerinde de uygulamayı planlıyoruz. Aydınlatma, peyzaj, bisiklet yolları, köprüler, dere ıslahı ve dinlenme alanlarını da bu projemizde yapacağız. Dereyi her zaman temiz tutacak sürüntü maddeyi tutan bir havuz projesi de olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.