Kent mezarlığının ilk çivisi çakıldı

Batman Valisi Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Kanatlı köyünde düzenlenen yeni kent mezarlığı temel atma törenine katıldı.

Kent mezarlığının ilk çivisi çakıldı
Yayınlama: 18.03.2024 15:58:40
274
A+
A-

ÇALIŞMALARA 1,5 YIL ÖNCE BAŞLANDI…

Kanatlı köyü Tayar bölgesinde yapımına başlanan yeni kent mezarlığının ilk çivisini çakan Vali Canalp’e, milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri de eşlik etti. Batman’ın her geçen gün kentleşmesiyle birlikte hızlı bir nüfus artışı sonucunda vefat eden vatandaşların defin ihtiyacının karşılanması için yaklaşık 1,5 yıl önce çalışmalara başlandığını kaydeden Vali Canalp: “Batman’ı büyükşehire hazırlıyoruz. Batman büyükşehir olacak dedik. Büyükşehir’e giden yolun taşlarını teker teker döşeyeceğiz dedik. Şu anda da büyükşehire giden yolun taşlarından bir başkasını, büyükşehir mezarlığının ilk çivisini beraberce çaktık” dedi.

232 DÖNÜMLÜK KENT MEZARLIĞI…

Batman’daki mezarlıkların doluluk oranının % 95 seviyelerinde olduğunu, kentin artık yeni bir mezarlığa ihtiyacı olduğunu kaydeden Vali Canalp, kentte çok sayıda mezarlık alanının bulunduğunu fakat uygun büyüklükteki mezarlık alanının Tayar Bölgesinde olduğunu ifade etti. Vali Canalp, “Öyle bir mezarlık yeri bulalım ki ilerleyen yıllarda daha öncekilerde olduğu gibi küçük küçük mezarlıklar değil, büyük bir mezarlık olsun. Büyükşehir konseptine de uygun bir mezarlık olsun istedik ve şu anda da bulmuş olduğumuz yeni alan 232 dönümdür. Bu 232 dönümlük mezarlık alanında inşallah Batman’ın önümüzdeki on yıllarca mezarlık ihtiyacı karşılanmış olacak. Mezarlık alanı içerisinde cami, taziye evi, gazilhane, morg ile aynı anda da çok sayıda cenaze namazının kılınabileceği açık konsept alanlar yer alacak. Demiryolunun diğer kısmında kalan bölüme talep halinde aile mezarlığı için makul bedel karşılığında aile mezarlığı tahsis edilebilecek” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.