“Meydan okumayı partimiz kabul edemez”

DEM Partisi Batman Belediye eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün’ün ihracı sonrasında açıklamada bulunan DEM Partisi milletvekili M. Rüştü Tiryaki, “Adaylarımızın sosyal medya üzerinde, bizim adayımız değil de sanki bir başka siyasi partinin adayı gibi partisine açıkça meydan okumasını bu parti kabul edemez” dedi.

“Meydan okumayı partimiz kabul edemez”
Yayınlama: 17.03.2024 16:15:39
1.162
A+
A-

“3 TANE KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, Grand Hasankeyf Otelinde STK temsilcileriyle bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına DEM Parti Batman Milletvekili M. Rüştü Tiryaki, DEM Parti İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mustafa Mesut Tekik ile DEM Parti Batman Belediye eşbaşkan adayı Gülistan Sönük katıldı. Kendilerinin üç tane kırmızı çizgisinin olduğunu belirten DEM Batman Milletvekili M.Rüştü Tiryaki, “Seçimler sırasında herhangi bir adayımızın etik olmayan vaatlerde bulunduğunu tespit edersek yüzde 90 oy almış olsa da onu aday göstermeyeceğiz dedik. Eğer bizim bir aday adayımız evlere, mahallelere gittiğinde ‘sizi işe alacağım, size şu ihaleyi vereceğim, şu şekilde bir iş yapacağım’ dediyse ve biz de bunu tespit edersek bunu aday yapmayacağız dedik. İkincisi, herhangi bir kişi, herhangi bir aday adayımız bu seçimler sırasında ‘ben partinin adayıyım’ diyorsa ‘ yani aslında burada bir ön seçim yapılıyor ama bu formalite bir ön seçim; bu parti aslında benim aday olmamı istiyor’ derse ve biz bunu daha sonra tespit edersek,  biz bu kişinin de adaylığını daha sonra kabul etmeyeceğiz dedik. Üçüncüsü de, bizim için en önemli şey, eş başkanlık sistemi ve eşit temsiliyeti kabul etmeyecek kişilerle biz yol yürümeyeceğimizi söyledik” dedi.

“MEYDAN OKUMA KABUL EDİLEMEZ”

Eşbaşkanlık sistemi ve eşit temsiliyet sistemi ilk günden itibaren bu topraklara kazandırılan emsalsiz bir değer olduğunu belirten milletvekili Tiryaki, “Bırakın bu ülkede, dünyanın çok az yerinde uygulanan bir sistem. Bölgenin tamamında, bütün şehirlerde ve ilçelerin neredeyse tamamında, bazı beldelerde ön seçim gerçekleştirdik ve bu ön seçim sonucunda önemli oranda ön seçimden çıkan arkadaşlarımızı aday yaptık. Fakat bunu bazı yerlerde eş başkanlık sistemine dair kabul etmeyenler oldu. Yani bunun içersinde, üzülerek belirtmek isterim ki, bizim aday adaylarımız da var. Biz bu süreçte kalpleri kırarak değil, ikna ederek bu süreci yönetmeye çalıştık. Adaylarımızın sosyal medya üzerinde, bizim adayımız değil de sanki bir başka siyasi partinin adayı gibi partisine açıkça meydan okumasını bu parti kabul edemez. Biz yolumuza çok net bir şekilde yürüyeceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.