ABD’deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek

ABD’deki üniversitelerde yapılan Gazze’ye destek gösterilerini destekleyen Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, Gazze eylemlerine katılan öğrenci ve akademisyenlere uygulanan polis şiddetine ise tepki gösterdi.

ABD’deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek
Yayınlama: 30.04.2024 16:07:26
33
A+
A-

 “ABD’Yİ AYAĞA KALDIRAN RUH GAZZE’DİR”

İslami İlimler Fakültesi önünde bir araya gelen çok sayıda üniversite öğrencisi ve akademisyeni, Filistin bayrakları açtı, dövizler taşıdı. STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında ilahiler seslendirildi, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar atıldı. Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, ABD’nin bütün eyaletlerinde protesto gösterilerinin yapıldığını söyledi. ABD’yi ayağa kaldıran şeyin Gazze ruhu olduğuna vurgu yapan Dursun, sadece Fransa’da Gazze olayından dolayı 20 bin kişinin İslam ile müşerref olduğunu aktardı. Avrupa’da insanların her geçen gün İslam’a daha büyük bir teveccüh gösterdiği belirten Dursun, dünyanın İslam’a gebe olduğunu kaydetti.

25’E YAKIN ÜNİVERSİTEDE EYLEM DEVAM EDİYOR

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Rıdvan Ergin, işgal rejimini soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD’nin, Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürdüğünü söyledi. Ergin, “Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete uğrattığı siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Harvard’dan Yale’e, California’dan Texas’a kadar Amerika’nın önde gelen 25’e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika’nın israile verdiği destek protesto ediliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.