Bayram şeker fiyatları tat kaçırdı

Bayramların olmazsa olmazlarından olan bayramlık şekerlerdeki yükseliş, ağır ekonomik koşullarla boğuşan vatandaşlar için büyük sıkıntı oluşturdu.

Bayram şeker fiyatları tat kaçırdı
Yayınlama: 07.04.2024 15:48:59
137
A+
A-

BİN 490 LİRAYA BAYRAM ŞEKERİ!

Bu sene bin 490 TL’lik bayram şekeri bile raflarda yer bulurken, en ucuz bayram şekerinin genel itibariyle 15O-160 TL’nin aşağısında olmaması da dikkatlerden kaçmadı. Batman’da en ucuz şeker 160 ila 200 TL arasında tezgahlarda yer bulurken, en pahalıları ise kalitesine ve içerdiği ürünlere göre 310 TL ile bin 490 TL bandındaki fiyatlarla etiketlere yansıdı.

ÇİKOLATALI ŞEKERLERE YANAŞILMIYOR…

Ramazan Bayramı için çarşı-pazara inen vatandaşlar, halk arasında ‘çocuk şekeri’ olarak adlandırılan bayram şekerlerinin sadece 1 kilosu için bile en az 160 TL’yi gözden çıkarmak zorunda kaldılar. Sıradan şekerlerin bile cep yaktığı bir dönemde vatandaşlar, fıstıklı-çikolatalı şekerlere yanaşmaya bile cesaret edemediler. Bayramlık ürünlerin etiketlere yansıması geçen seneye oranla yüzde 80’lere varan bir zamla kendini gösterdi. Lokum fiyatları da bayramlık şekerlerden aşağı kalmayarak, vatandaşlara ucuz gitmeyeceğini tezgahtan diş göstererek boy gösterdiler. Çifte kavrulmuş fıstıklı lokumlar, kahveli lokumlar ve sütlü lokumlar aynı tarifeden 310 TL olarak vatandaşa sunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.