Gazze’ye dualarla uğurlandılar

Batman İHH organizasyonuyla, acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 4 tır un, Gazze’ye ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı.

Gazze’ye dualarla uğurlandılar
Yayınlama: 22.04.2024 16:49:18
44
A+
A-

Avrupa’nın birçok ülkesinden aktivistlerin gemilerle ablukayı kıracak olan Özgürlük Filosu’na Batman’dan da katılım sağlandı. Özgürlük Filosuna katılmak üzere Batman’dan İHH Batman Şube Başkanı M. Latif Kaya, İHH Bölge Koordinatörü Fatih Gök ve gazeteci Ferit Tunç dualarla uğurlandı. Uğurlama töreni Esentepe Külliyesi önünde gerçekleşirken, organizasyonla ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkanı M. Latif Kaya, “Yaklaşık 7 aydır ne yazık ki tüm insanlığın gözü önünde acımasızca bir soykırım yaşanıyor. Dünyadaki vicdan sahibi insanlarca mazlum Filistin halkına yönelik gönderilen yardımlar maalesef Gazze’ye yönelik abluka sebebiyle istenilen miktarda ihtiyaç sahiplerine ulaşamamaktadır. Her geçen durumun daha da kötüleştiği Gazze’deki soykırıma dünyanın dikkatini çekmek ve oradaki insanlara daha fazla insani yardım ulaştırabilmek amacıyla farklı ülkelerden aktivistlerin katılımıyla ‘Gazze İçin Özgürlük Filosu’ oluşturulmuştur” dedi.

5 BİN 500 TON İNSANI YARDIM TAŞINACAK…

12 Farklı ülkeden yüzlerce gönüllünün Özgürlük Filosuna katılacağını belirten Kaya, “Gazze İçin Özgürlük Filosuyla 5 bin 500 ton insani yardım taşıyan gemilerle, Gazze’deki ablukayı kırmak ve İsrail’in zulmünü tüm dünyaya haykırmak amacıyla bir kez daha Akdeniz’e açılıyor. 30’dan fazla ülkeden vicdan sahibi aktivistlerin katılımıyla Akdeniz’e açılacak Gazze İçin Özgürlük Filosuna Batmanlı hayırseverlerin bağışlarını teslim etmek ve Özgürlük Filosuna Batman’dan katılacak kardeşlerimizi uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Yaklaşık 7 aydır vicdanımızı kanatan, yüreğimizi daraltan, aciziyetimizi, çaresizliğimizi yüzümüze çarpan Gazzeli mazlum kardeşlerimizin çığlıklarına, gözyaşlarına bir nebze de çare olmak adına Batmanlı vicdan sahipleri adına ‘Gazze İçin Özgürlük Filosu’na katılım sağlayacağız” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.