“Hububatta iyi bir rekolte bekliyoruz”

Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bu durumun hububatta rekolteyi artıracağını söyledi. Bu

“Hububatta iyi bir rekolte bekliyoruz”
Yayınlama: 03.04.2024 15:54:33
89
A+
A-

sene ekinlerin yağışla ilgili probleminin kalmadığını, yağışların tarımsal üretimi olumlu anlamda etkileyeceğini ifade eden Doğan, hububatın iyi bir gelişme gösterdiğini vurguladı. Nisan ve Mayıs ayında yağacak birkaç yağmurla birlikte çok daha bereketli bir sezon geçireceklerini belirten Doğan, hububatta çıkacak hastalıklara karşı ise çiftçileri uyardı.

“YAĞIŞ SIKINTISI YAŞAMADIK”

Bu sene Türkiye genelinde iyi bir yağış aldıklarını belirten Doğan, “Yağış anlamında problemimiz yok. Ekim tarihinden başlayıp bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bölgemizde çok şükür bu sene hiçbir şekilde yağış sıkıntısı yaşamadık. Hatta mevsim itibariyle çok iyi bir yağış aldık diyebiliriz. Bugüne kadar yağan yağmurlar ekilişi yapılan bütün tarımsal üretim için herhangi bir sıkıntı oluşturmadı. Nisan ayında 2-3 yağış alsak ve bir de Mayıs’ın sonuna doğru yağış alsak inşallah bereketli ve iyi bir rekolte olacaktır” diye konuştu.

500 BİN DÖNÜM BUĞDAY EKİLDİ

Batman’da toplamda 500 bin dönüme yakın bir alanda buğday ekiminin yapıldığını aktaran Doğan, “150 bin civarında mercimek üretimimiz var. Dane mısır, pamuk ekim alanlarımız mevcuttur. Buğday rekoltemiz yıllık ortalama 200-250 bin ton arasında değişmektedir. Bu sene yine böyle bir rekolte bekliyoruz. Arpada 50 bin ve mercimekte de 40-50 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Umuyorum ki bol, bereketli bir yıl olur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.