“Sağlıkta kalite çıtası yükseltilecek”

Batman’da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından 7 ilin katılımıyla bölgesel bilgilendirme toplantısı yapıldı.

“Sağlıkta kalite çıtası yükseltilecek”
Yayınlama: 18.04.2024 16:59:54
105
A+
A-

7 İLİN SAĞLIK YÖNETİCİLERİ BATMAN’DA

Toplantı Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Batman Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Bitlis, Bingöl, Şırnak, Elazığ, Siirt, Mardin, illerin kamu ve özel hastane yönetici ve temsilcileri katıldı. Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel sunum yaptı. Daha sonra TÜSKA birim sorumluları Dr. Demet Gökmen Kavak, Uzman Canan Cengiz, Dr. Gülsen Koralay, Uzman Doktor Mehmet Emin Çelik sunum yaptı. Açılış konuşmasını yapan Batman İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat, “İlimizde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör sağlık kurumları olarak mükemmeliyet merkezi sertifikasyon programlarını uygulamak hem ilimiz özelinde hem de ülkemizde sağlık hizmetlerinde kalite çıtasını yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Batman ili olarak bu faaliyetlerin devamı noktasında üstümüze düşen görevi yerine getirmeyi her zaman hedeflemekte ve uygulamaktayız” dedi.

“BÖLGEDE ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIZ”

Kalite ve akreditasyon çalışmalarında tüm bölgeyle el ele yürüyerek ve bu bölgede çok önemli işler yapacaklarını belirten TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, “TÜSKA’nın bir marka haline gelmesi, bölgenin ve sonrasında daha da genişleyerek dünyanın birçok ülkesinde akreditasyon yapar bir hale gelmesini sağlayacağız. Bunu sağlayabilmek için de öncelikle karşılıklı tanıma anlaşmaları, işbirliği anlaşmaları yapmalıyız. Birçok yönetmelik ve alt yönergeyle hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. İlkelerimiz; insan odaklı, tarafsız, şeffaf, paydaş katılımına önem veren, değerlere saygılı, sürdürülebilirlik ve değer yaratma ilkeleriyle görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.