“Taleplerimize yanıt bekliyoruz”

Batman Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası (BASİMMO), TÜRMOB’a bağlı tüm odalar gibi Türkiye’de aynı gün ve saatte basın açıklaması yaparak taleplerine acilen yanıt beklediklerini kamuoyuyla paylaştı.

“Taleplerimize yanıt bekliyoruz”
Yayınlama: 24.04.2024 16:51:14
127
A+
A-

MALİ MÜŞAVİRLERDEN EŞ ZAMANLI TALEP

Batman-Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası binası önünde tüm Türkiye’de saat 11.00’de eş zamanlı olarak yapılan basın bültenini okuyan Mali Müşavir Zerrin Delen, Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Mali Müşavir Zerrin Delen, “130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesi Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yaptığımız hem yazılı hem sözlü başvurularımızın dikkate alınması için meslektaşlarımızın masa başında ölmesi mi gerekli! Ancak bugün Mali Müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz bir boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına zorlaşmaktadır” dedi.

“YILLARDIR ÖNERİLERİMİZE SESSİZ KALINIYOR”

Meslektaşlarının rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale geldiğini ifade eden Delen, “Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır. İnsani şartlarda yaşamak biz mali müşavirlerin de anayasal hakkıdır” diye konuştu. Basın açıklamasına Batman-Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı M. Şah Ayaz, bütün meslek mensupları mali müşavirler ve stajyerler katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.