68 Yıldır süren gelenek

Batman’ın Beşiri ilçesinde türbesi bulunan Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliği hazırlıkları tamamlandı. 1956 yılından beri yapılan anma etkinliklerinin bu yıl 68’ncisi düzenlenecek.

68 Yıldır süren gelenek
Yayınlama: 23.05.2024 17:12:41
518
A+
A-

CUMARTESİ GÜNÜ START ALIYOR…

Batman’ın Beşiri ilçesi Örmegöze köyü Kanireva mezrasında türbesi bulunan Şeyh Halid’i anma etkinlikleri, her yıl Mayıs ayının son haftasında geniş ziyaretçi akınıyla yapılıyor. Batman’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan ziyaret alanında hummalı bir çalışmanın yapıldığı görülürken, her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akını bekleniyor. Şeyh Halid’i Anma ve Aş Dökme etkinliklerinin hazırlıkları ile ilgili basına açıklamalarda bulunan Şeyh Selman Bağdu, “Yüzlerce çadır kuruldu ve kurulmaya da devam ediyor. Anma etkinliğinin başlayacağı Cumartesi gününe kadar tüm hazırlıkları bitireceğiz. Atalarımızın, dedelerimizin bize miras bıraktığı Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliği Cumartesi günü sabahtan başlayıp Pazar günü öğleden sonra bitecek” dedi.

İLAHİ YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Bu sene çok büyük bir katılım beklediklerini ifade eden şeyh Bağdu, “İnşallah bu etkinliğimize güzel bir şekilde ev sahipliği yapıp, misafirlerimizi de güzel bir şekilde Batmanlı olarak uğurlayacağız. Etkinliklerimiz 1956 yılından beri yapılıyor. En büyük dedemin anma ve aş dökme etkinlikleri adı altında etkinliğimiz gerçekleşecektir. Geçen yıllara nazaran Fransa, İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan misafirlerimiz olacak. Ayrıca Pazar günü ilahi yarışması düzenleyeceğiz. Bir sene boyunca buranın hasretini ve özlemini duyan illerimizden bir kaç ilimiz Pazar günü saat 10.00’da ilahi yarışmasına katılacaklar. İlahi ve mersiyelerle ilgili çalışmalarını sergileyip halkın verdiği oylarla aralarından birini birinci seçeceğiz inşallah” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.