BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Batman’da her yıl düzenlenen Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliği bu yıl da Türkiye’nin birçok kentinden binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ
Yayınlama: 26.05.2024 15:24:34
271
A+
A-

Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde 1954 yılında hayatını kaybeden Şeyh Halit Bağdu’yu anmak için aş dökme etkinliği düzenlendi. 25 Mayıs Cumartesi günü başlayan anma etkinlikleri 26 Mayıs Pazar  günü son buldu. Anma etkinliğine Türkiye’nin birçok ilinden yanısıra Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika ve Hollanda’dan ziyaretçi geldi. Etkinlikte ilahiler söylenirken, gelen misafirler yer sofrasında buluştu. Mevlit yemeğinden önce ilahi yarışması düzenlenerek dereceye girenler ödüllendirildi.

“HER YIL KATILIM ORANI ARTIYOR”

Batman Beşiri ilçesi Örmegöze (Kanireva) köyünde ifa edilen etkinliklere ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, “Türkiye’nin dört bir yanından katılımımız oldu. Allah’a şükürler olsun her sene de katılım oranımız artıyor. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu aş dökme ve anma etkinliğini biz sadece Türkiye değil bütün dünyaya barış, huzur ve sağlık gelsin diye bu temennilerde bulunuyoruz. Bugün Türkiye’nin yanı sıra Belçika’dan, İngiltere’den, Fransa, Hollanda ve Almanya’dan misafirlerimiz geldiler” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.