Çadır kampı saldırısını kınadılar

Batman’da Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Yılmaz Güney parkında İsrail saldırılarına yönelik basın açıklaması düzenledi.

Çadır kampı saldırısını kınadılar
Yayınlama: 30.05.2024 17:10:49
114
A+
A-

“Filistin’de katliam var, katliamı durdurun” pankartının açıldığı açıklamayı platform adına Türkiye Petrol Kimya ve Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Şube Başkanı Veysel Kartal yaptı. İsrail hükümetinin katliamlarını kınayan Kartal, “Silahsız ve sivil insanlara yönelik bu son saldırının Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail Ordusu’nun Refah Bölgesindeki operasyonlarını durdurma kararını vermesinden kısa bir süre sonra gerçekleşmiş olması manidardır” dedi.

“SALDIRILAR DURDURULMALI”

Bu katliamlarla İsrail’in açıkça dünyaya meydan okuduğunu aktaran Kartal, 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlenen saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 36 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti.  İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin konacağı morgun, yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmamış olmasını insanlık trajedisi olarak değerlendiren Başkan Kartal, bu savaşın kazananının sadece silah tüccarları olduğunu vurguladı. Katliamlara yol açan bu savaşın sorumlularının yargılanmaları için girişimde bulunulması gerektiğine değinen Kartal, “İsrail hükümetinin saldırıları durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, insani yardımlara yönelik engellemeler kaldırılmalı, sorunların barış ve diyalog yoluyla çözümü esas alınmalıdır” dedi.  Basın açıklaması, bir dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.