“Gözyaşlarına layık olmaya çalışacağız”

Kobani davasında tahliye olan 23. ve 24. dönem milletvekili Ayla Akat Ata, Batman’da partililerce coşkuyla karşılandı.

“Gözyaşlarına layık olmaya çalışacağız”
Yayınlama: 28.05.2024 16:00:13
301
A+
A-

Batman’da olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Ata, “Bizi karşılayan annelerin gözyaşına layık olmaya çalışacağız” dedi.

“BATMAN ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEM”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü binasında bir araya gelen 23. ve 24. dönem Batman milletvekili Ayla Akat Ata, “Dönem değişiyor, aramıza genç arkadaşlar katılıyor ama mücadelenin ortaya koymuş olduğu o duygudaşlık, o yoldaşlık duygusu değişmiyor. O ilk günden beri aynı. Biraz geç geldim Batman’a çünkü çok yoğun bir program yaşadık, son dönem için söylüyorum. Ama Batman benim için her zaman kendimi bulduğum, üçüncü üniversitem.  Öğrendiğim, bana öğrettiğiniz için üçüncü üniversitem olarak değerlendirdiğim bir ilimiz” dedi.

“ÜÇ DEFA TUTUKLANDIM…”

Halkla birlikte yol yürümenin kendisi için her zaman çok değerli olduğunu belirten Ata, “O yol devam ediyor. Yazık ki o yolun duraklarından birisidir cezaevi. Cezaevinde de onun mücadelenin bir parçası olmaya çalıştık. Yargılanma sürecimizde bu halkın bize vermiş olduğu emeğe layık olmaya çalıştık. Cezaevinden sonra yine sizlerle birlikteyiz. Bıraktığımız yerde kadın mücadelesinin bir neferi olarak, TJA’nın bir üyesi olarak mücadeleye devam edeceğiz. 2016-2020 arasında dört defa gözaltına alındım, üç defa tutuklandım. Bu tahliyem sonuncusuydu. Ortada bir gerçek var ki asıl kendisini dayatan Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümüdür. Demokratik çözüm düşüncesini toplumsallaştırmamız lazım. Bunun için herkese büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.