Kaç ‘Berfin’ ölmeli!

Gültepe mahallesi Demokrasi bulvarı Petrol City AVM önünde sıkça kazaların yaşandığı yaya geçidinin kapatılmasını isteyen vatandaşlar, “AVM önünde bulunan yaya geçidi kaldırılsın, üst geçit için asansör ve yürüyen merdiven yapılsın. Bu yolda kaç Berfin daha can verecek” dediler.

Kaç ‘Berfin’ ölmeli!
Yayınlama: 12.05.2024 14:56:09
Düzenleme: 12.05.2024 15:44
145
A+
A-

ASANSÖR OLMADIĞI İÇİN ÜST GEÇİT KULLANILMIYOR

Ölümlü ve yaralanmalı kazaların sıklıkla yaşandığı Gültepe Mahallesi Petrol City karşısındaki yaya geçidinin kapatılmasını isteyen vatandaşlar, kazaların önlenebilmesi için yaya geçidinin yanında bulunan üst geçidin bir an önce işlevsel hale getirilmesini istedi. 23 Nisan tarihinde AVM önünde gerçekleşen kazada 15 yaşındaki Belinay Berfin Gönenç yaşamını yitirmiş 8 aylık bebek, Zelal S. (15) ve Elif E. (16) ağır yaralanmıştı. Bu yolda ölümlü ve yaralanmalı kazaların artık yaşanmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, “Asansör yapılırsa aileler buraya rağbet edecektir. Bebekli veya yük taşıyan anneler asansör olmadığı için üst geçidi kullanamıyor. Başka kazaların yaşanmaması için bu yaya geçidi kapatılmalı. Bu yola kaç Berfinimiz daha can verecek” diye konuştular.

“BAŞKA UMUTLAR SÖNMESİN”

Batman Barosu avukatları ve kızını kaybeden baba, trafiğe kurban giden Berfin için yürüdüler. Olay yerinde açıklamada konuşan acılı baba Serhat Gönenç ise: “Kızım 15 yaşında Fen Lisesi öğrencisiydi. Hayalleri, umutları vardı. Doktor olmak istiyordu. Gözü dönmüş katil sadece kızımızı bizden almadı, kızımızın umutlarını ve hayallerini de söndürdü. Bu ölüm yoluna, sürücülerin inisiyatifine kalmayacak şekilde bir çözüm bulunması lazım. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Başka insanları canı yanmasın, umutları sönmesin, başka Berfinler ölmesin” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.