“Kürtçe dile sahip çıkmalıyız”

Türkiye’nin ilk Kürtçe kanallarından biri olan Denge TV’nin sahibi Behçet Sevim tarafından açılan ve şu an da 44 ülkede uydu üzerinden yayını olan Zarok TV, çocukların kendi dilleri ile televizyon izleyebilmesinin önemli bir ayağı oldu.

“Kürtçe dile sahip çıkmalıyız”
Yayınlama: 14.05.2024 16:08:16
150
A+
A-

2014 yılında açılarak yayın hayatına başlayan Zarok TV, Kürtçe’nin gelişimi, yok olmaması ve unutulmaması amacı ile yola çıkarken 10. yayın yılını geride bıraktı. Zarok TV kurucusu Behçet Sevim, “Resmi alanda tanınmayan bir dil olarak görülen ve yok olmakla yüz yüze olan bir dil olan Kürtçe’yi yaşatmanın bir zorunluluk olduğu duygusu ile hareket ederek böylesi bir gereklilik olduğunu fark ettim. Bu amaçla dilin en güzel çocuklar aracılığı ile toplumsallaşıp gelişebileceği duygusu ile Zarok TV’yi kurma kararı aldım. Aradan geçen yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda Zarok TV’nin bugün Kürt çocukları için nasıl bir öneme sahip olduğu gözler önüne serilmiş oldu” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA ZAROK TV İZLETELİM”

Kürtçe’nin sadece 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı ile hatırlanmaması gerektiğini belirten Sevim, “Dilimizi hayatın her alanına yaymamız gerekiyor. Sadece 15 Mayıs Kürt Dili bayramında değil, sokakta, evde, kahvede, arkadaşlarla Kürtçe konuşmalıyız. Özellikle evlerimizde çocuklarımıza evlerimizde Zarok TV izleterek, kısacası her yerde Kürtçe konuşup asimilasyon tehlikesi altında olan bu dile sahip çıkmalıyız” diyerek Kürtçeye yönelik duyarlılık çağrısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.