‘Orman Benim’ kampanyası başladı

Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde olduğu gibi Batman’da da ‘Orman Benim’ kampanyası düzenlendi.

‘Orman Benim’ kampanyası başladı
Yayınlama: 03.05.2024 14:44:10
273
A+
A-

Batman Hasankeyf ilçesinde, Valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi. Tüm il ve ilçelerde aynı anda düzenlenen ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında Batman Hasankeyf ilçesinde yol kenarları, tarım arazileri gibi yerlerde yanıcı maddeler, atıklara yönelik olarak çevre temizliği yapıldı. Etkinliğe Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Vali Yardımcıları, Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Türkiye, büyük çoğunluğu itibariyle Akdeniz iklimi içerisinde yer aldığını belirten Vali Ekrem Canalp, “Akdeniz iklimi kuşağında yer almak özellikle yaz aylarında orman yangınları riskinin en fazla olduğu bir iklim kuşağı içerisinde yer almak anlamına geliyor. Bu çerçevede baktığımız zaman da Türkiye olarak dünyada en fazla orman yangını çıkan ülkeler kategorisi içerisinde yer alan bir ülke konumundayız. Son 10 yıl içerisinde yıllık ortalama olarak 2 bin 568 yangın çıkmıştır. Bu yangınların da yüzde 87’si insandan kaynaklanan, insan hatasından kaynaklanan sebeplerle çıkmıştır. Geri kalan sadece yüzde 13’lük kısmı doğal sebeplerle ortaya çıkmış olan yangınlardır. Bugün burada yapmış olduğumuz kampanyanın amacı, yıllık ortalama 2 bin 568 yangındaki yüzde 87’lik insan etkisini olabildiği kadar azaltabilmektir” dedi.

“YANGIN RİSKLERİNİ AZALTMALIYIZ”

Eylem planını her yıl olduğu gibi Batman’da bu yıl da yine aynı şekilde, en şiddetli şekilde uygulamaya devam edeceklerini ifade eden Vali Canalp, “Anız yangınlarıyla mücadele ettiğiniz zaman sadece tarımsal arazileri kurtarmakla kalmıyorsunuz, aynı zamanda orman yangınlarının da sayısal olarak azaltılmasına da katkı sağlamış oluyorsunuz. Başka bir unsur, biçe döverler ve balya makinelerinden çıkan kıvılcımlar. Bunlar taşlara çarptığı zaman özellikle de anız yangınlarına ve anız yangınları orman yangınlarına sebebiyet veriyor. Yapmamız gereken şey insan temelli azaltılabilecek olan riskleri olabildiği kadar azaltmaktır. Bugün de burada yapacağımız iş, bu risklerden bir tanesi olan, yol kenarında bulunan çöpler, mercek etkisi yapacak atıkları bertaraf etmek suretiyle yüzde 87’lik insanlardan kaynaklı riskleri azaltmak yoluna gideceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.