“Sağlık kurumları ticarethaneye çevrilmiş”

Batman Tabip Odasının 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu sonunda mevcut başkan Dr. Sertaç Adıgüzel yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

“Sağlık kurumları ticarethaneye çevrilmiş”
Yayınlama: 05.05.2024 15:39:34
188
A+
A-

Tek listeyle girilen seçimlerde Batman Tabip Odasının mevcut başkanı Adıgüzel başkanlığını tekrar sürdürdü.

Batman Eczacılar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Başkan Adıgüzel, “Nitekim Sağlıkta Dönüşüm programı özelleştirmelerin önünü açmış, kamuda da özel şirket yönetim modelinin sergilenmesine yol açmıştır. Koruyucu sağlık sistemi anlayışından tedavi edici sağlık sisteminin parametrelerine yönelenmiş, insanları hastalıktan korumak yerine, hastalandıktan sonra tedavi etmeye yatırım yapılmıştır. Sosyal devlet anlayışının unsurlarından olan kamu kurumlarının merkezden doğrudan finanse edilmesinden ve maaş rejiminden vazgeçilmiş, neoliberal politikalara uyarlanarak sağlık kurumları ticarethaneye, maaş rejimi de çoklu kararlara ve performansa bağlanmıştır” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Batman Tabip Odasının gerçekleştirdiği genel kurul neticesinde Başkanlığa tekrar Dr. Sertaç Adıgüzel seçilirken, yönetim kurulu Dr. İlyas Kavak, Dr. Levent Atayılmaz, Dr. Serdar Keskin, Dr. Ömer Atlayan, Dr. Ali İhsan Gündoğdu ve Dr. Nebahat Sunar’dan oluştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.