“Sürek avı kabul edilemez”

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan sürek avı duyurusuna Batman Çevre Gönüllüleri Derneği sert tepki gösterdi.

“Sürek avı kabul edilemez”
Yayınlama: 19.05.2024 15:06:30
295
A+
A-

 “SÜREK AVI HAYVAN KATLİAMIDIR”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sürek avı duyurusunun, doğa, çevre ve ekoloji için mücadele verenleri endişelendirdiğine dikkat çekti. Balpınar beldesi ve 5 köy ile Kozluk ilçesine bağlı 4 köyde iki gün boyunca yaban domuzları için ‘Sürek Avı’nın yapılacağına dikkat çeken Başkan Argunağa, “Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün aldığı kararı kabul edilemez buluyoruz. Yaptıkları resmi açıklamada, ‘Domuz zararının önüne geçilebilmesi’ şeklindeki basit bir ifade ile toplumun karşısına çıkan bir kamu kurumunun, ilkel avcılık yöntemini çözüm olarak bulmasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Ne yazık ki çiftçilerin daha iyi yaşam sürebilmeleri için çareler üretmekten aciz resmi kurumlar, başka kentlerde de kaç domuzun öldürüldüğü, kaçının yaralandığı sürek avları ile öldürdükleri hayvanların başında gülerek poz verip haber olmuşlardır. Yaralı domuzların dağlarda ölmeleri, onlardan kaynaklı başka tehlikeleri düşünmeyerek ilkel avcılığı dayatan anlayışlar kabul edilemez” dedi.

“HER TÜRLÜ AVCILIĞI REDDEDİYORUZ”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin, silahla öldürmeyi esas alan avcılığa karşı olduğunu belirten Başkan Argunağa, şu görüşleri savundu; “Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, insanların eliyle hayvanların silahlarla öldürüldüğü hiçbir avcılığı meşru görmüyor ve kabul etmiyoruz. Kara Avcılığı Kanunu ile Av ve Yaban Hayvanları Yönetmeliği gibi yasal kılıflar altında yapılan her türlü avcılığı reddediyoruz. Kimse doğadaki hayvanların öldürülmesi için limit belirleme hakkına sahip değildir ve olamazlar. Silahla öldürmeyi esas alan avcılık yasaklanmalıdır. Lütfen kendimize gelelim ve çözüm olmayan yanlış yol ve yöntemlerden vazgeçelim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.