YAĞIŞ ‘ÇİLEĞİ’ VURDU!

Son yağışlar Batman’daki çilek tarlalarında ürünü olumsuz etkiledi. Çilek üreticileri, bahçelerindeki çileğin yarısının sağanak yağış nedeniyle çürüdüğünü söyledi.

YAĞIŞ ‘ÇİLEĞİ’ VURDU!
Yayınlama: 09.05.2024 15:50:10
105
A+
A-

ÇİLEKTE ZARAR BÜYÜK

Batman’da başlayan yılın ilk çilek hasadı devam ederken çilek üreticileri, son yağışların verimi ciddi oranda düşürdüğünü söyledi. Batman’ın Sason ilçesindeki çilek bahçelerinde geçtiğimiz hafta başlayan yılın ilk hasadı devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar hasat yapan köylüler, bu yıl sağanak şekilde yağan ve devam eden yağmurlar nedeniyle çilek veriminde büyük zarar ettiğini belirtiyor. Son yağışların çilek tarlalarını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden çiftçi Ahmet Taşdemir, yağışların çilek üretimini düşürdüğünü ifade etti. Bu sene çok fazla yağmur olduğu için bayağı sıkıntı çektiklerini belirten çiftçi Taşdemir, “Verim iyiydi ama yağmurdan dolayı çiftçi bayağı zarar gördü. Şu an mağdur durumdayız. Ürün çöpe gitmesin diye topluyoruz” diye konuştu.

“ZAMANSIZ YAĞIŞ ÇİLEĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü muhtarı Kadri Işık ise köylülerin özellikle çilek sayesinde geçimlerini temin ettiğini belirtti. Muhtar Işık, “Genellikle çilekle geçimimizi sağlıyoruz. Ben de çiftçiyim. Bu sene yağmurların çok ve zamansız yağması çileği çok olumsuz etkiledi. Yağmurdan dolayı verim düştü. Çilek fiyatına 50 lirayla başladık, 25 liraya kadar inmiş durumda. Tırların gelmesi bizi rahatlattı. Şu anda yüklü şekilde tırlar götürüyor. Geçim kaynağımız çilek ve biraz da hayvancılıktır.”

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.