Ağaçlar kurumaya terk edildi!

Geçtiğimiz aylarda Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında çevre yolu boyunca uzanan refüjlere binlerce ağaç ve çalı fidanı dikilmişti. Orta refüjlarda otomatik sulama sisteminin olmayışından ötürü ağaçlar kuruma tehlikesiyle karşı karşıya.

Ağaçlar kurumaya terk edildi!
Yayınlama: 02.06.2024 16:05:05
410
A+
A-

PEYZAJ ÇALIŞMALARI SARARDI…

Yeniden düzenlenen alanlarda sulama sisteminin olmamasından dolayı dikilen ağaçlar kurumaya başladı ve yapılan peyzaj çalışması da sararmış otlara dönüştü. Batman – Silvan karayolu ve Emekli TOKİ yolundaki ağaçlar susuzluktan kuruduğunu belirten vatandaşlar,  “Dikimi yapılan ağaçlar bakımı yapılmazsa ağaçlar kurumaya başlar. Taşıma sularıyla ağaçların bakımı yapılmaz. Orta refüjlara otomatik sulama sistemi yapılması gerekiyor. Sıcaklar başladı ve peyzaj çalışmaları sararmaya başladı. Düzenli olarak sulama yapılmaz ise ağaçlarda kuruyacak. Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kentin yüz akı projelerinden bir tanesi. Bu projeye sahip çıkmamız gerekiyor. Yetkili kurumlar sürekli ağaçları sulamaları gerekiyor” dediler.

“SARARMIŞ OTLAR NEDEN TEMİZLENMİYOR”

Batman’da Emekli TOKİ yolundaki orta refüjlerdeki otların diz boyunu geçmesinden dolayı sürücülerin görüş açısını kapattığını kaydeden vatandaşlar, “Emekli TOKİ güzergahı orta refüjlarında bulunan ağaçlar kuruyor. Refüjlerdeki otlar diz mesafesini aşmış olduğundan karşıdan gelen araçlar gözükmüyor. Bu da kazalara sebebiyet veriyor. Yetkili kurumlar bir an evvel bu duruma el atmalı” diye konuştular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.