DEM Parti önünde gerginlik

DEM Parti Hakkari Belediyesine kayyum atanması ve Hakkari Belediyesi Eş Başkanı M. Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasını protesto amacıyla DEM Parti Batman İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

DEM Parti önünde gerginlik
Yayınlama: 03.06.2024 16:59:48
Düzenleme: 03.06.2024 17:38
224
A+
A-

İzinsiz gösteri gerekçesiyle basın açıklamasına izin verilmezken, güvenlik ekipleri kalabalığa biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.

BİBER GAZI SIKILDI…

DEM İl binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu,  DEM Parti İl Eşbaşkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük, DBP-HDP il örgütleri, TJA, Barış Anneleri ve kalabalık bir kitle katıldı. Kitle Yılmaz Güney yaşam alanı önünde basın açıklaması yapmak isteyince Emniyet ekipleri, ‘izinsiz’ gösteri gerekçesiyle izin vermedi. Yaşanan gerginlikte güvenlik ekipleri kalabalığa biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Müdahale sonrası bazı partililer ambulansla hastaneye kaldırılırken, gözaltılar da yaşandı.

“HAPSE ATILMAKTAN KORKMUYORUZ”

Hiç kimsenin gözaltına alınmaktan veya hapse atılmaktan korkmadığını belirten DEM Parti İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, “100-200 civarında insan en demokratik hakları olan gösteri ve protesto haklarını hiçbir aşırılığa yer vermeden gerçekleştirmek istedi ama Batman Valiliği buna gazla, kalkanlarla, gözaltı tehdidiyle cevap verdi. Burada hiç kimse gözaltına alınmaktan veya hapse atılmaktan korkmuyor. Hatta şimdi bile gözaltına alabilirsiniz diyoruz. Bizlere yönelik bu antidemokratik uygulamayı en güçlü şekilde kınıyoruz, kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kayyum rejimini reddediyoruz ve kabul etmeyeceğiz. Hakkari Batman’dır, Batman Amed’tir, Amed Iğdır’dır, Iğdır Mardin’dir.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.