“Yol çalışmaları önümüzdeki yıl tamamlanacak”

Dem Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, son yıllarda kazaların merkezi haline gelen Batman Çayı Köprüsü üzerinde meydana gelen kazalara ve Batman genelinde ulaşımda yaşanan aksaklıklara dikkat çekmek amacıyla Nisan ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na cevaplaması için soru önergesi vermişti.

“Yol çalışmaları önümüzdeki yıl tamamlanacak”
Yayınlama: 04.06.2024 17:10:05
385
A+
A-

Batman Çayı üzerindeki köprüde yaşanan tahribatların sürücülere zor anlar yaşattığını belirten Oduncu’nun soruları üzerine Bakan Uraloğlu, Diyarbakır-Batman yolunun yapımı için ihale yapıldığını ve bu kapsamda Batman Çayı Köprüsü yanına yeni bir köprü yapılacağını açıkladı. Yapım çalışmalarının bütçe imkanları doğrultusunda 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflendiğini ifade etti.

BAKAN URALOĞLU’DAN CEVAP…

Batman’da yaşanan ulaşım sıkıntılarına ilişkin genel soruya cevap veren Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından birçok yolun yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bakan Uratoğlu, bunlar arasında Batman-Hasankeyf, Batman OSB yol, Batman-(Silvan-Kozluk) Ayrım GAP Yolu, (Silvan-Baykan) Ayrım-Kozluk Yolu (Çetin Emeç Caddesi), Kozluk Şehir Geçişi, Beşiri Şehir Geçişi, Bekirhan Şehir Geçişi, Gercüş Şehir Geçişi ve Gercüş-Kırkat Göleti yollarının bulunduğunu söyledi. Uraloğu, ayrıca tarihi Perpıra köprüsünün restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve kazı çalışmalarının onay almasının ardından restorasyonun sürdürüleceğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.