“30 Müdür yardımcısı açıkta”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atamalarındaki plansızlık nedeniyle Batman’da yaklaşık 30 müdür yardımcısının atanamadığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, buna rağmen bazı okulların ise yöneticisiz bırakıldığını söyledi.

“30 Müdür yardımcısı açıkta”
Yayınlama: 29.06.2026 16:35:08
40
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Şehmuz Önlü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atamalarındaki planlama eksikliğinin eğitim kurumlarını çıkmaza sürüklediğini belirterek, Batman’da yaklaşık 30 müdür yardımcısının görev beklediğini, buna karşın bazı okulların ise yöneticisiz kaldığını açıkladı. Yaşanan tabloyu “büyük bir planlama hatası” olarak nitelendiren Önlü, “Bir tarafta görev bekleyen deneyimli yöneticiler, diğer tarafta boş yönetici kadroları var. Bu durum kabul edilemez” dedi. Önlü, müdür başyardımcılığı normunun kaldırılması, anaokullarının yeniden yapılandırılması, özel eğitim alanındaki tercih sorunu ve kadın yönetici kontenjanındaki eksikliklerin bugün yaşanan krizin temel nedenleri olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Önlü, yönetici atamalarında oluşan mağduriyetlerin giderilmesi ve boş kadroların ivedilikle doldurulması için yeni bir düzenleme yapılmasını istedi. “Eğitim kurumlarının sağlıklı yönetilebilmesi için yönetici kadrolarının eksiksiz doldurulması şarttır” diyen Önlü, Eğitim-Bir-Sen olarak sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.