Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Eğitim Sen Batman Şubesi’nin düzenlediği 3. Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde yüzlerce uçurtma gökyüzünü renklendirirken, çocuklar Kürt kültürü ve sanatına iz bırakan önemli isimlerle tanıştı.
Batman’da Eğitim Sen Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Uçurtma Şenliği’nin üçüncüsü, Kıra Dağı’nda renkli görüntülere sahne oldu. Gökyüzünü süsleyen rengarenk uçurtmalar çocuklara eğlenceli anlar yaşatırken, etkinlik kültürel farkındalık mesajlarıyla da dikkat çekti. Ailelerin ve sendika üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte çocuklar uçurtmalarını gökyüzüne bırakırken, katılımcılar doğa içerisinde keyifli vakit geçirdi. Etkinlik boyunca dayanışma ve birliktelik ön plana çıktı.
Şenliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Batman Şubesi Eş Başkanı Ramazan Bilmez, etkinliğin her yıl belirlenen farklı temalarla gerçekleştirildiğini belirterek, amaçlarının çocukların hem eğlenmesi hem de toplumsal ve kültürel değerlerle buluşması olduğunu söyledi. Bu yılın temasını Kürt kültürü ve sanatının önemli isimlerine ayırdıklarını ifade eden Bilmez, “Dengbêjlerden şairlere, sanatçılardan bilim insanlarına kadar birçok önemli ismi çocuklarımıza tanıtmayı hedefledik. Kültürel değerlerimizin yeni kuşaklar tarafından tanınmasını ve yaşatılmasını önemsiyoruz” dedi.