Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Batman’da cami ve Kur’an kurslarında başlayan Yaz Kur’an Kursları’nda çocuklar hem dini eğitim alacak hem de sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu bir yaz geçirecek.

Camiler çocuk sesleriyle şenlendi
Yayınlama: 06.07.2026 13:58:34
4
A+
A-

Batman İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen 2026 Yılı Yaz Kur’an Kursları, bugün itibarıyla tüm cami ve Kur’an kurslarında başladı. Yaklaşık altı hafta sürecek eğitim programında öğrenciler, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yanı sıra itikat, ibadet, ahlak ve siyer dersleriyle dini bilgilerini geliştirecek. Eğitimlerin yanı sıra çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli sportif, kültürel ve sosyal etkinlikler de düzenlenecek.

Yaz Kur’an Kurslarının açılış programında konuşan Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, her yıl yaz döneminde çocukların hem Kur’an-ı Kerim öğrendiğini hem de dini ve ahlaki bilgilerle yetiştiğini belirterek ailelere teşekkür etti. Durmuş, “Çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim öğrenmesi ve manevi değerlerle yetişmesi amacıyla tüm camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda yaz kursları düzenliyoruz. Evlatlarını bizlere emanet eden ailelerimize teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz” dedi. Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 2026 Yılı Yaz Kur’an Kursları, 14 Ağustos 2026 tarihine kadar devam edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.