MUTLULUK BİR BUKET ÇİÇEK Mİ?

Hayatta insanı ayakta tutan değerlerden bir tanesi yani en büyük manevi değerlerden biridir mutluluk. İnsan yaşamını mutluluklar üzerine kurar.

Yayınlama: 24.01.2024 13:04:09
20
A+
A-

Peki nedir mutluluk?

Hayatındaki bütün isteklerinin, özlemlerinin hepsine eksiksiz, tam ve devamlı bir şekilde ulaşmaktan duyulan huzur durumudur,  Yani bir yerde de mutluluk, kişinin iç dünyasında ve dış dünyasında (başkalarıyla olan ilişkilerinde) ve Allah ile olan (Allah’ın emir ve yasaklarına uymada) ilişkilerinde sulh ve sükunun devamlı oluşudur. Aslında bir yerde de sahip olduğun isteklerinin sonucunda vicdan azabı çekmemektir. Vicdan azabını çektiğin bir hususta mutluluk mevzu bahis olamaz. Çünkü mutluluk bir yerde de insanların rahatlığı ve kavuştuğu huzurdur.

Hepimiz mutluluğun peşinden koşarak bir arayış içinde olmuşuzdur. Sahip olmak istediklerimizin hayalini kurarak ve bu hedeflere ulaştığım zaman da mutlu olacağımızı zannetmişizdir. Mutlu olmak ve sevinmek farklı şeylerdir. İkisin birbirine karıştırmamak gerekir. Sahip olduğumuz bir şeye ulaştığımızda çok seviniriz. Ama bunun etkisi kısa sürede geçer. Bu kavram kişiden kişiye değişir. Çünkü herkesin sahip olduğu şeyler veya beklentileri farklıdır. Mesela bülbülü altın kafese koymuşlar ** ah vatan ah vatan ** diye ötermiş. Onun isteği onu mutlu edecek şey özgür yaşadığı ortamıdır.  Kafesin altın olması bülbülü hiç ilgilendirmemiştir. Bülbül dağlarda bağlarda ve bayırlarda uçmak istemiştir.

Eşinin ve ya sevdiğinin kendisine aldığı bir buket çiçek kişiyi sevindirir. Aynı zamanda mutlu da eder Çünkü çiçek solsa bile sevdiğinin her zaman kendisini düşündüğünü bilir ve kendisini sevdiğini düşünür Bu olay da kişiyi haddinden fazla mutlu eder.

Bir bebek için mutluluk annesinin şefkatidir yada bir hastanın mutluluğu iyileşip sağlıklı yaşamasıdır.  Aşık olmak mutluluktur. Sevmek mutluluktur. Evladım demek ya da baba ve ya anne demek mutluluktur.

İNSANLARIN ÇOĞU, MUTLULUĞU, HEP DÜNYANIN SÜSÜNDE ARARLAR. HALBUKİ RABBİMİZ, HER DÖNEMDE BİZLERLE BERABER KILDIĞI “EL KİTABIMIZDA AÇIKLAMIŞTIR’’

Nefsimizin arzuları doğrultusunda elde ettiklerimiz, bize kısa bir mutluluk sağlar sonra tekrar huzursuzluk bizi sarar. İç dünyamızdaki mutsuzluğun sebebi nedir?

Ulaşılamayacak şeyleri hayal edip mutsuz olmaktansa elimizdeki değerlerin kıymetini bilmek gerekir.

Evet kimine göre bir buket çiçek sevginin kanıtı olduğu için en büyük mutluluktur.

Yazarın Son Yazıları
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
15.01.2024 14:49:47
10.01.2024 11:44:23
02.01.2024 13:39:01
21.12.2023 13:20:33
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.