Ankara’dan Batman’a atılmış gol…

Yayınlama: 30.05.2024 14:06:22
1.011
A+
A-
Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Bu memleket sahipsiz, yıl 2024 hala bu şehrin lobisi, haksızlığa karşı ses çıkaracak bir ‘birliği’ yok.

Evet,

7 Yıldır başarılı çalışmalarıyla gündeme gelen, son olarak Petrolspor’un şampiyonluğa olan katkısı, desteği, mücadelesiyle göz önünde olup hiçbir zaman kendini ön plana atmayan TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, ne yazık ki iktidarın en güçlü Vekili olan Ferhat Nasıroğlu’na rağmen Ankara’ya sözde ‘başkanlık’ adı altında atandı, bir nevi görevinden alındı.

Bölge Müdürü görevinden alınıyor ama iktidar vekiline danışılmadan, sorulmadan TPAO Genel Müdürü bir telefonla Demir’i Ankara’ya çekiyor.

Siz bu cüreti acaba başka şehirlerde yapabilir misiniz?

Fosilleşmiş onca müdür var iken Batmanlı en başarılı bürokratı görevden alıp kamuoyu gazını ‘başkanlık’ sıfatıyla almak neye hizmettir…!

Petrolspor şampiyon oldu. Mustafa Demir bu şampiyonluğun gizli kahramanı. Hiçbir zaman takımın önüne geçecek açıklamalarda, hareketlerde bulunmadı. Türkiye’de ender spor kulüp başkanları gibi duruşuyla bu şampiyonluğa hizmet etti. Başkası olsa sahaya iner şov yapar, her gün yeni bir açıklama yapardı. Bu adam sporun içinden gelen, futbolu çok iyi bilen biri olmasına rağmen sınırının dışına hiçbir zaman çıkmadı. Futbol takım oyunu, Ankara’nın attığı gol ise Batman’a yapılmış bir hakaret!

Çok mu zor Batman’ın tek iktidar vekili ve en güçlü vekillerden biri olan Nasıroğlu’nun bu duruma el atması. Çok mu zor 1 sene daha Demir’in görevinde devam etmesi! Yıllarca Batman’ın ekmeğini yemiş Ankara’nın hiç mi bu halka vefası yok!

Ankara’nın yaptığı bu hareketi yakıştıramadık. İyi bir bürokratımızı ne yazık ki kaybettik. Batman’da Batmanlı yöneticilere örnek olacak iyi bir kişiyi kaybettik.

Batman’ın değişmez yüzü bu. İsteyen istediği gibi at koşturup bizimle dalga geçebiliyor. Nasıl Petrolspor’un şampiyon olması için çabaladıysak, nasıl bir kamuoyu oluşturmayı başardıysak Petrolspor’a gönül vermiş herkesin bu atamaya karşı çıkması gerekiyor.

Biz Nasıroğlu’nu seviyoruz ve ondan umutluyuz. Bu duruma el atacağından şüphemiz yoktur.

Fosilleşmiş onca müdür dururken Mustafa Demir’i kaybetmek oldukça yıpratıcı. Bu şehrin sahibi hepimiziz. Bu şehrin daha iyi yere gelmesi gerekiyor. Mustafa Demir’i sadece futbolla olan başarısıyla da değerlendirmeyelim, görev yaptığı 7 yıllık süre zarfında petrol üretimindeki artış oranlarını gördükçe bu serzenişimize hak verirsiniz.

TPAO’nun ihata duvarının geriye çekilmesi için gecesini gündüzüne kattı. İhata duvarının 20 metre geriye çekilmesiyle yeni hastanenin yolu da İluh Deresi’ne komşu olacak ve 500 yataklı yeni hastane yolundaki trafik yoğunluğu düşmesine sebebiyet verecek. Eğer Batman’ın bir öz evladı bu görevde olmasaydı bunlar gerçekleşmezdi.

Personele olan mütevazi duruşu, bayramlarda, yılın en önemli günlerinde ailesiyle vakit geçirmek yerine kuyularda, sahalarda petrol emekçisinin yanında oldu. Onlarla yedi, onlarla içti, onlarla gülüp, onlarla üzüldü.

Şimdi böyle birinin Ankara’da olması mı petrol emekçinin işine gelir yoksa Batman’da durması mı? Mustafa Demir’i seversiniz ya da sevmezsiniz ama gerçekleri inkar edemezsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.