İLUH DEVLET HASTANESİNDE NELER OLUYOR!

Eski SSK,
Sonra Kadın doğum hastanesi
Şimdi de İluh Devlet Hastanesine dönüşen yılların hizmet binası, bizden yaşlı durumda.

Yayınlama: 25.01.2023 21:05:58
780
A+
A-
Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Eski bir bina,

Kimleri gördü,

Kimleri geride bıraktı,

Ne yöneticiler geldi geçti,

Şimdi ise o tarihi bina Batman’a yine hizmet vermeyi sürdürüyor.

Zor bir bina,

Malum ayakta tutulmaya çalışıyor.

Sürekli elden geçiliyor.

Batman büyüyen bir şehir, Tıp Fakültesinin kurulması gereken bir şehir olmasına rağmen yüksek hasta potansiyeli nedeniyle mevcut devlet hastaneleri baskıyı/yığılmayı absorbe ediyor.

İluh Devlet Hastanesi hem konum hem de yaptığı işlemler nedeniyle oldukça önemli bir yere sahip. Mevcut araştırma hastanesi her ne kadar yeni yeriyle de hizmet vermiş olsa dahi, eski bölge hastanesinin mimari yapısı oldukça kötü.

İluh Devlet hastanesi, birçok yöneticiyi barındırdı.

Kadın doğum hastanesi denilince akla Dr. Halit Demir geliyor. Dr. Halit Demir, bu hastaneye başhekim yapıldığı zaman, Batmanlı olan Dr. Demir, kendi makam odasını polikliniğe çevirmişti. Makam sevdası olmayan bir doktorun, yurttaşlar için çabalaması ve sadece bu amaçla hizmet etmesi unutulacak gibi değil.

İluh Devlet hastanesine baktığımızda yine önemli idarecilerin görev aldığını görüyoruz.

Hastane başhekimi Dr. Zafer OZAY ve ekibinin güzel işler yaptığını görüyoruz. Bir yıldır başhekimlik yapan Dr. Zafer Ozay, göreve gelir gelmez hastane içinde büyük çalışmalara imza attığına tanık oluyoruz. Günlük hasta sayısı acille birlikte 4 bini bulan bu hastane çok önemli bir görev yürütüyor. Bin hastaya poliklinik hizmeti veren hastanede 500’e yakın çalışan bulunuyor.

Bir zamanlar Batman İl Sağlık Müdürlüğünde Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü yapmış, Alaeddin Söğüt’ü de İluh Devlet Hastanesinde Müdür pozisyonunda görmek oldukça heyecan verici. Bir dost aracılığıyla yaptığı hizmetleri yakinen görmüştüm. Batman’da aile hekimleri öncesi tüm il ve ilçelerdeki, köylerdeki sağlık ocaklarına kurulan otomasyon sisteminin sıkıntısız çalışması ve işlem görmesi bu kişinin eseriydi. Makam peşinde koşmayan, iki kolunun arasına aldığı bilgisayarları köylere götüren bir şube müdürünü ilk o zaman tanımıştım. Söğüt’ün, sağlık müdürlüğüne kazandırdığı otomasyon sayesinde devletin kasasından büyük paralar çıkmamıştı, başkası olsa çok daha pahalı ve iş görmez bir otomasyon yazılımı çekerdi. Ayrıca Şube Müdürü Söğüt, Sağlık İl Müdürlüğü ile sağlık ocakları arasında internet üzerinden arama Voip sistemini bir kuruş bile ödemeden kurmuştu. Yıllar sonra bazı kurumlar bunu yapmak için on binlerce para harcamıştı. Böyle bir idareci bugün hala akıllardaysa onun dürüstlüğü ve çalışkanlığındandır. Tüm yıllarını sağlık camiasına vermiş Adnan Özdemir’in de müdür yardımcılığı görevini üstlenmesi bu hastanede güzel şeylerin olacağı habercisidir desek yanlış yapmış olmayız.

İluh devlet hastanesi zor şartlarda hizmet verdiği aşikardır. Eski bir bina, ama Alaeddin Söğüt ve diğer yöneticilerin çabası, azmi ve vatandaşa yönelik hizmet gayreti sayesinde bu hastane büyük bir potansiyele hizmet veriyor. Fiziki anlamda her ne kadar eksikler de olsa tamamen binanın yapısından kaynaklanıyor olduğunu artık herkesin bilmesi gerekiyor. Bina dışına baktığımızda eski gibi gözükse de hastanenin içine girdiğinizde yeni bir dizayna kavuştuğuna şahit oluyoruz.

İluh Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının özverisini de görmezden gelmeyelim. Zor şartlarda çalışıyorlar, iluh ile eğitim araştırma hastanesi arasında mekik dokuyan sağlık çalışanlarını takdir etmek lazım.

Neden İluh Devlet Hastanesi, çünkü her şeyi olumsuz görmek, yazmak, eleştirmek çok kolay. Bir de işin içine girip olayı yerinde görünce yapılan onca şeyi yok saymak çok doğru olmazdı. Bu bakımdan daha iyi şeyler olması için gayret göstermeliyiz.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.