KARARLILIK

Yayınlama: 07.09.2022 16:16:00
Düzenleme: 21.10.2022 23:26
54
A+
A-

Kararlılık, bir işe başlamanın aslıdır. İşe başlamadan önce yapılması gereken bir durumdur. Engelleri aşmak için kararlı olmak gerekir. Kişilerin, gelecekteki hedeflerine ulaşmaları için atacakları en önemli adımıdır.
 Kararlılık, kararlı olmaktır. Bir konu hakkında verilecek olan kararlarda kesinlik sağlamaktır. Alınan bu kesin kararlarla birlikte, kişinin kurduğu hayallerine ulaşmasıdır.

Kararlılık, insanların bilinçlerini ve zihinlerini de ilgilendirir. Verilen her kararlılık ve ya kararsızlık sonucu, insanların bilinçaltlarına olumlu ve olumsuz yönde etkiler.

 Kararlı olmak kişideki zeka ve irade ile ilgilidir. Bu gibi diğer değişkenlere bağlı olarak, başarıyı da doğrudan etkiler. Kişideki İrade eksikliği, karar verip vermemede büyük rol oynar.

 Kararlılık kolay elde edilen bir olgu değildir. Zorluklarla mücadele etmesini bilen kişiler, başarıya giden yolları açar.

Kararlı olan kişiler aynı zamanda kendine olan öz güvenini kazanmış olur. Bu özgüven kişiye mutluluk getirebileceği gibi, kişiyi mutsuz da edebilir. Kişi karar alacağı konulardaki kararlılıklarında isabetli bir şekilde davranmalıdır. İnsanların isabetli seçimlerinde, zekayı doğru kullanması, kararlılık gücünü arttırır.
Kararlılık biraz da cesaret işidir. Cesareti yüksek olan insanlar, herhangi bir konu hakkında karar verirken, o konun yapılıp yapılmaması ile ilgili kararı, daha net duruşla verirler.

Kararlılık insanın hayallerinin gerçekleşebilmesi için önemlidir. Hayallerin olması için, o konuya yönelik ilk adım, karar vermekle başlar.

 Kesin karar biraz zihnimizle direnmek ve kendimizle yüzleşmektir. Çünkü hedeflerimizi yerine getireceğim zaman, karşımıza pek çok engel çıkabilir. Sıkıntılara karşı göğüs germeyi öğrenmek ve gerekeni yerine getirmek en iyisi olacağının kararı, kişi için büyük önem arz eder.  Bu engeller ve sıkıntıları aşıp aşmama konusunda, belli düşüncelere dalarız. Oysaki bu düşüncelere dalmak yerine engelleri aşmak ve sıkıntılardan kurtulmak en doğrusudur. Bunun için de karar vermeliyiz ve gideceğimiz yolda kararlı olmalıyız. Herhangi bir konuyu yapıp yapmayacağımız ile ilgili kesin kararı vermemiz gerekir. İşte kararlılık, bu esnada devreye girer Eğer bir konunun yapılıp yapılmaması hakkında kesin karar vermişsek, o zaman başarının yolunu açmış oluruz.

 Kararlı insanlar kolay kolay pes etmezler. Yürüdüğü yolda adımlarını emin atarlar. Başarısızlığı düşünmezler. Çünkü onlar vazgeçmemek için karar vermişlerdir. Vazgeçmemek için yola çıkmışlardır. Başarının yolunu verdikleri kesin karar ve azimleri ile açarlar.

Yazarın Son Yazıları
21.02.2024 14:06:28
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
15.11.2023 14:14:58
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.