Bir galibiyetten fazlası…

Yayınlama: 21.11.2022 13:46:39
68
A+
A-

Düzcespor karşısında alınan 3-2’lik skor, Batman Petrolspor camiasının, taraftarın ve basın mensuplarının çok istediği ve arzuladığı galibiyetti. Alınan bu üç puan hepimizi rahatlattı diyebiliriz.

İki takıma oranla maç öncesinde yapabilecekleri en net öngörülen taraf Batman Petrolspor idi.

Maç 3-2’e gelene kadar da düşünülen şeyler, tahmin edilen şeyler sahaya yansıdı. Batman Petrolspor’un oyun içerisinde biraz daha fazla hücumu zorlamasının etkisi büyük.

İsimler üzerinden pek gitmek istemiyorum ama bazı oyunculara vurgu yapmak istiyorum. Benim savunmacı olmam ve futbol mantalitem, beklerin hücuma katkısı üzerine kuruludur genelde.

Serkan Yıldız’ın performansını çok beğendim. Hücuma katkısı ve attığı füze gol belki de sezonun en güzel gollerinden birisine adaydır.

Özellikle Berat Satılmış’ın attığı goldeki becerisi ve vuruş kalitesi oyunun bütün dengesini bozarken Düzcespor’u da sarstı… Berat’ın ilk golüne Düzcespor Eren Karadağ ile aynı güzellikte bir golle çabuk cevap verebildi. Fakat Serkan Yıldız’ın ikinci golünden sonra Düzcespor’un etkinliği tamamen kayboldu ve Batman Petrolspor çok önemli pozisyonlar buldu.

Kırmızı-beyazlı ekip, ilk yarıda organize olamasa da oyunu karşı alana yıkarak baskılı bir futbol sergiledi ve Berat’ın müthiş golüyle soyunma odasına 1-0 önde ve moralli bir şekilde girdi.

İkinci yarının hemen başlarında savunmanın dalgınlığıyla yenilen gol moralleri bozsa da Serkan’ın attığı gol oyuncular üzerinde büyük etki oluşturdu.

Maçın başında biraz daha soru işaretleri barındıran taraf olarak Batman Petrolspor gözükse de özellikle oyunun ikinci yarısında bulduğu gol ve pozisyonlarla kendi adına önemli galibiyet  elde etti.

Düzcespor dengeyi kurmuştu, Petrolspor da bir bocalama devri başlamıştı. İşte bu arada bana göre Ahmet Yavuz’un hemen yapması gereken hamleler ve oyuna dokunuşları galibiyeti elde etmesinin önemli rollerinden biriydi.

Ahmet Yavuz’un yerinde ve zamanında hamleleri oyuna üstünlük kurma adına önemli ve kritik üç puanın gelmesinde büyük etkisi oldu. Oyuna giren oyuncular da skora katkı adına önemli bir reaksiyon gösterdi.

Sonuçta Petrolspor bir galibiyetten fazlasını kazandı. Olası puan kaybı ateş hattına yaklaştırırdı, fakat alınan üç puan Play Off’a daha çok yaklaştırdı. Bu grupta böyle ilginçtir.

İnişler-çıkışlar olacaktır bu gayet doğaldır. Bu takıma gönülden destek verip sonuna kadar inanmak gerekir.

Bugünkü Düzcespor galibiyetinde futbolcuların savaştığını net bir şekilde görebildik. Sabırlı olmamız gerekiyor. El birliğiyle bir bütün olup her maçta Batman Petrolspor’umuza sahip çıkıp desteğimizi sürdürmemiz gerekir. Bu takım hepimizin. İnşallah daha nice başarılar göreceğimizden zerre kadar şüphem yoktur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.