KARAKTER MESELESİ

   Karakter dediğimiz olgu, insan olmanın en önemli manevi yapılarından birisidir. İnsanoğlunun kişiliğini oluşturur. Karakterli olan kişiler, toplum içerisinde büyük ve ölçülemez bir değere sahip olur.

Yayınlama: 03.11.2022 15:12:03
47
A+
A-

Karakter, bir bireyin ya da topluluğun kendine özgü olan davranış şeklidir. Bu davranış şekli onu başkalarından ayıran temel özelliktir.
Kişilerin kendi özellikleri, aynı zamanda da, toplumları oluşturan özelliklerdir. Toplum karakteri, bireylerin kendine özgü davranışlarının bir araya gelmesi ile oluşur. İnsan davranışlarının ortak noktası, toplumun yapısını belirler. Toplum iyi karaktere sahip olan insanlardan oluşursa, toplumun huzuru, refahı ve medeni seviyesi yüksek olur. İnsanlar mutlu yaşam sürerler. Çünkü bir arada yaşayan karakterli insanlar birbirlerine ve kendilerine zarar vermezler. İnsanların nasıl davranması gerektiğini, toplumun ortak noktada buluştukları kurallar belirler. Bu kurallar insanların birbirleri ile aralarındaki bağlarını yakından etkiler.
İnsanların birbirine benzememesi kişiler arasındaki farklılığı ortaya çıkarır. Kimisi ortak temalarda kolayca buluşurken, kimisi için de, karşısındaki ile iletişim kurması zor olur. Bu tarz İnsanlar, karakterleri oluşmayan kişilerdir.
Bir insanın toplumda yaşaması ve başkalarına karşı olan tutumu önemlidir. Bu durum, toplumun yaşam kalitesini ve medeniyetini oluşturur. Karşılıksız iyilik yapmak, kaba olmamak, belli konulara kayıtsız kalmamak, çevremizdeki kişileri incitmeden konuşmak ve sorunlu kişilerin sorunlarını çözmeye çalışmak karakter meselesidir.
Bir insanın düzgün karakterli olması beraberinde o kişinin başarılı olmasına da neden olur. Başarının ve huzurun en önemli hassas noktalarından biri kişilerin karakterlerinin yerinde ve doğru olmasıdır
Yaşamlarını şüpheli yollarla kazanmaya çalışan insanlar ve ya eşini aldatan insanlar kötü karaktere sahip olan kişilerdir. Bu kişiler çevrelerine ve kendilerine zarar verirler.
Karakter, insanların başarılarını da etkiler. Doğru davranışlara sahip olan kişilerin başarı seviyeleri yüksek olur.
Karakter gelişiminde eğitimin rolü oldukça büyüktür. Eğitimle insanlardaki karakter, daha iyi ve daha düzenli hale gelir. Bir kişinin karakterinin şekillenmesine büyük etki eder. Çocuklar, anne ve babasının davranışlarından örnek alır. Örnek aldığı bu davranışlar kişilerin karakterlerini oluşturur.
Bir insanın iyi karakterli olabilmesi için iyi bir eğitim alması gerekir iyi karakterli olmak hem kişilerin hem de içinde yaşadığı toplumun geleceğini yönlendirir gelecekteki çocuklarına büyük örnek olur.

Yazarın Son Yazıları
03.04.2024 14:29:31
19.03.2024 16:02:56
21.02.2024 14:06:28
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.