Son dakikada yenilen goller canımızı acıtıyor

Yayınlama: 27.11.2022 17:18:32
115
A+
A-

 

Geçen hafta kendi sahasında Düzcespor’u 3-2 mağlup eden Batman Petrolspor, deplasmanda yine son dakika sendromu yaşayarak Menemenspor karşısında son saniyede yediği golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılıp Batman’a bir puanla döndü.

Düzcespor karşısında sergilenen oyun bu kez Menemenspor karşısında oynanmadı. Geçen hafta coşkulu, istekli, arzulu olan Batman Petrolspor bu hafta deplasmanda alışabildik bir oyun sergiledi. Bol sarı kartlı ve kısır geçen maçta Batman Petrolspor’un tek gölünü 85. Dakikada Menemenspor savunmasının yaptığı büyük hatadan Melih Kılıç kaydetti. Bu golün ardından yine kontra atakla Ebu Sıddık önemli pozisyonu değerlendiremedi.

Kırmızı-beyazlı ekip sadece 10 dakika dayanabildi. Batman Petrolspor 90+5’te Mahsun Çapkan ile kontrada rakibine topu kaptırması sonucu Menemenspor atağına dönüşerek 90+5. dakikada eşitlik geldi.

Hep yorumladığım gibi Batman Petrolspor’un deplasman fobisinin olmaması tecrübesizlikten kaynaklanıyor. Son saniyeye 1-0 taşıdığınız maçtan üç puan almak için tedbir ve önlem alamıyorsanız rakipte cezayı keser. Oyunun geneline bakıldığında bol ataklı bir futbol izleyemedik. Zaten her iki taraftanda yenilen goller hemen hemen savunmanın yaptığı hatadan geldi.

İki takımında oyununa değil ama son bölümdeki mücadelesine saygı duymamız lazım. İki takım da mükemmel oynamadı. Batman Petrolspor, Düzcespor’u yendiği gibi oynamadı. Menemenspor ise son bölümlerde daha fazla mücadele etti.

Şartlara göre 1 puan kötü değil. Şu anki puan durumu, Batman Petrolspor’un başarısız olduğunu göstermiyor.

Pozisyonlara bakınca Batman Petrolspor galibiyeti kaçırdı. Fakat mücadeleye baktığımız zaman ortaya bu skor çıktı.

16 yıl aradan sonra 2. Lig’e yeni çıktık. Her zaman söylüyorum; Batman Petrolspor çıktığı ilk sezonda şu ana dek başarılıdır diyebilirim.

 

Böylesi yüksek bütçelerle ve ortalama 40-60 milyonları harcayan takımların arasında mücadele edip alınan puanlar fena değil. Takımı tek eleştirdiğim nokta son dakikalarda yenilen gollere neden çözüm üretilmediği ve bu eleştirimide direkt Ahmet Yavuz hocaya yazıyorum.

Futbol adamları, üst lige yeni çıkmış takımlara her zaman kredi vermiştir. Bu futbolun doğasında vardır. Ama şöyle bir durumda var, eğer siz sezon öncesi şampiyonluk hedefi koymuşsanız ve ona göre kadro oluşturduysanız işte o vakit işin rengi değişir. Fakat şöyle bir durum var; Sezon öncesi yönetimin mütevazi bir kadro kurup ilk etapta bu ligde kalıcı kalmak olduğu hedefi koymuşlardı. İşte bende her zaman böyle yola çıkarak değerlendirmemi yaparım.

Tekrar deklare ediyorum. Bu takım hepimizin. Sonuna kadar desteklememiz gerekiyor. Yönetime, teknik heyete, futbolculara güvenim tamdır. Her platformda söylemişimdir. Çok düzgün, karakterli teknik direktör ve futbolcu grubuna sahibiz. Sadece sabırlı olmamız gerekiyor. Batman Petrolspor, umarım önümüzdeki hafta Isparta 32 Spor karşısında tekrar galibiyetle ayrılıp moral bulur.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.