Petrolspor öngörmediği bir mağlubiyet aldı

Yayınlama: 05.12.2022 16:31:59
139
A+
A-

Batman Petrolspor kendi sahasında ilk mağlubiyetini Isparta32spor karşısında 2-1’lik skorla aldı. Batman Petrolspor hiç de planda olmayan, kimsenin öngöremediği bir mağlubiyet aldı.

Mücadelenin ilk yarısının ilk 20 dakikası, oyunu rakip sahaya yıkan, mücadele eden, pres yapan, rakibi sürklase eden ve 3. bölgede etkili olan Batman Petrolspor izledik. Aradığı gölü de etkili olduğu 23. dakikada Melih Kılıç ile buldu. Kırmızı-beyazlılar ikinci golü bulup rahatlamak isteyeyim derken, talimatlı hakemlerin kurbanına gitti dersem eminim yorumuma katılanların sayısı bir hayli fazla olur.

Mücadelenin hakem triosu maç yönetmeye değil maçı Isparta32spor’a vermek için gelmişti. Petrolsporlu oyunculara rahat kart çıkaran, tahrik eden, daha fazla itiraza oyundan atarım vücut diliyle bize gösterdi talimatlı maçın hakemi. Bu Trabzon lobisi mi yoksa TFF’nin içerisinde çok güçlü. Isparta32spor’un adamları mı var bu tartışılır.

Oyuna dönecek olursam; elbette hakemin arkasına sığınmak yanlış olur. Siz sahada basmadık yer ve rakibine nefes aldırmazsanız işte o zaman hem rakibi hem de hakemi de yenersiniz. Bunu maçta sadece ilk 20 dakika görebildik maalesef.

Batman Petrolspor ilk golden sonra, sete dönmesi gereken bir ortamda önde basmaya devam etti. Isparta32spor topu ayağında tutarak Batman Petrolspor’u yordu.

Kadro genişliği olmamasına rağmen Batman Petrolspor bir yerde sürantre olacaktı. Hem mental hem fiziksel olarak yorgunluğu görebiliyorduk bir çok maçlarda.

Ahmet Yavuz’un maç içindeki teşhisleri doğru olmamakla beraber tedavi şeklinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu hoca iyi düşünmesi gerekir.  Buna rağmen Batman Petrolspor grupta başarılı olacak büyük aday konumunda.

Petrolspor’un kötü, uçuk, bozuk, hayatın doğal akışına uygun olmayan bir kopyası vardı Batman stadında. Ahmet Yavuz bile temize çekemedi; o kadar yani!

İstediği kadar motive etsin, bağırsın, çıldırsın, rotasyon yapsın Ahmet Yavuz. Fizik veya mental; giren de yorgundu, çıkan da.

Top ayağında iken istenilen kalitede hücum çeşitliliği oluşturamadı. Alan bulma-alan oluşturma kombinasyon çeşitliliği ile yerleşik savunmalara set hücum etmekte kalite ve anlayış eksikliği önceki maçlar gibi net bir şekilde görüldü.

Bu sefer kanatları iyi kullanmamakla beraber pas oyununu yapamadı.

Kırmızı-beyazlıların oyun taktiği; baskı yapmak, topu kapıp çabuk hücum etmek. Bunu mücadelenin ilk 20 dakikasında gerçekleşti. Fakat baskıyı yaparken hep beraber yapıp dikkatli olacaksın. Bunu yaparken de geriyi düşüneceksin. Bu baskıyı tek tek değil grup olarak yapacaksın. Yoksa rakip, yakaladığı her topta tehlike yaratır ki öyle de oldu. Eğer taktiğiniz ofansif ise kusura bakmayın ama defansı da düşüneceksiniz.

Orta sahada tutukluk vardı. Forvet ise henüz hala istenilen kıvama gelemedi. Ligin ilk yarısı bitmek üzere eğer hala bu sıkıntılar giderilmediyse bu tartışılması gereken konular arasında yer alması gerekir.

Batman Petrolspor bu mağlubiyetle çok şey kaybetmedi ama rakiplerini iştahlandırdı. Kazanılsaydı haftanın en karlı takımı olurdu ama olmadı sağlık olsun. Bakıldığında zirvede yer alan Amedspor bile kendi sahasında mağlup oldu. Play-Off hedefiyle yoluna devam edem Arnavutköy Belediyespor Afyonspor’a yenildi. Yani böyle şeyler futbolun doğasında olan şeyler. Şunu asla unutmayın niyetler güzelse emin olun başarı o zaman gelecektir.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.