KENDİ KENDİNİ VURAN CANLI

Dünya üzerinde sayısız canlı bulunmaktadır. Hepside çeşit çeşit. Kimisi keşfedilmiş, kimisi ise henüz gün yüzüne çıkarılamadığı için keşfedilememiştir. Kimi canlılar kimilerine göre oldukça şirin ve güzel gelir, kimi canlılar ise kimilerine göre korkutucu ve ürkütücü gelir. 

Yayınlama: 19.01.2023 19:10:02
223
A+
A-

Doğanın kanunları oldukça serttir. Canlılar hayatta kalmak için yaşam mücadelesi verir. Hayvanlar yavrularını korumak için diğer hayvanlarla kavga ederler. Aksi taktirde yavruları bir başka hayvana yem olur.  Ya da dişisini korumak içi diğer erkekle savaşır ve hayatta kalma mücadelesi verir. Yani sonuçta hayvanların içgüdüsünde de korumacı tavır vardır.

Hiç düşündük mü acaba, dünyanın en mükemmel, en akıllı ve mantıklı canlısı olan insanlar neden akıllarını kullanmaları gereken yerlere kullanmazlar. Dünyadaki geleceğe kafa yormazlar da hep birbirleri ile didişirler. Birbirleri ile kavga ederler. O zaman düşünmez miyiz akıl ne işe yarar. Olan aklı kullanmayıp akıl dışı davranışlarda bulunduğumuzda aklımızı nerede bırakmış oluruz. İnsanlar birbirleri ile konuşarak anlaşır ve içinde bulundukları kaos durumu yine anlaşarak ve konuşarak çözerler.  Akıl dışı davranışlar insanlarda insafsızlık ve insanlık dışı bir yaşam getirir ve hayvanlardan ayıran bir özelliği ortadan kaldırır yani hayvanlardan farkı kalmaz. Çünkü hayvanlar kendileri kendi başlarına insanlar gibi düşünemezler ve düşündüklerini yerine getiremezler.

Aklını iyi kullanan insanlar birçok icatlar yaparlar ve bu icatları insanlığın huzuruna sunarlar. Yine akıllı olan insanlar bu icatları toplumun iyiliği doğrultusunda kullanırlar. Örnek verecek olursak silah insan icadıdır. Silahı insanları korumak için kullanırsa doğru kullanmış olurlar. Ama silahı bir hiç uğruna terör estirerek insanları ve hayvanları öldürmek için kullanırlarsa işte o zaman kötü yollarda kullanmış olurlar.  Oysa bütün icat edilen bu araçları kimlerin kullanacağı çok önemlidir. Kötü niyetli olan insanların eline geçtiği zaman ise ortaya çok tehlikeli durumlar çıkar. Böylece bu icatlarla kişiler kendi kendini vururlar. Sadece kendi kendini değil kendi nesliyle aynı olan ve aynı olmayan canlıları da vurmaya çalışırlar. Böylece hem insanlığa hem de doğadaki her şeye zarar verirler. Kendilerini tatmin etmek için bu kötü olan yolu kullanır.

Hayat çok acımasızdır. Doğa kanunları gibidir. Bazen insanları birbirine düşürür insanlar dirençli olup da bu oyuna gelmezlerse ve doğru bir şekilde davranırlarsa hiç kimse ölmez ve hiç kimse zarar görmez.

 

Yazarın Son Yazıları
19.03.2024 16:02:56
21.02.2024 14:06:28
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.