PARA VE EGO KATLİAMI

Yaşadığımız süre ne çabuk geçiyor ömrümüzde. Şu kısacık zaman içinde tükeniyor gidiyor hayat. Geriye döndüğümüzde ise kocaman bir hiçle karşılaşabiliyoruz.

Yayınlama: 31.01.2023 14:16:37
53
A+
A-

Bu günkü yazıma böyle başlamak istedim. Çünkü insanların boş yere ölmesine dayanmıyor artık yürekler. Analar babalar evlatsız kalıyor. Çocuklar eşler yetim kalıyor. Bu durum hayat içinde İnsanlara acı veriyor. Gerçek inananlar hayatlara boş yere son verilmemesi gerektiğini bilirler. Uydurma bir düzen kuranlar sadece rant peşinden koşanlar ise çok kolay bir şekilde öldürme yani hayatları sonlandırma işini kolay ve basit bulur ve bu durumu gerçekleştirmekten kaçınmazlar.
Peki, neden mutluluğu başka şekilde aramak işlerine gelmez.

Nedeni çok basit.
Kocaman PARA……..
Kocaman EGO….
Zaman geçtiğinde ve ölümün yaklaştığını anladığında belki gerçeğe doğru yol almaya başlar gittiği yol. Bu zamana kadar neler yaptığını düşünür. Nelere sebep olduğunun farkına varır. Belki de para ve egosu için tek düğmeyle birçok insan katletmiştir. Teknolojiyi iyi kullanarak savaş nedenlerini oluşturduğunu yada tek düğmeye basarak bir ülkeyi nasıl tehdit ettiğini düşünür. Hayatındaki öncelik sıralamasında para ön planda olduğu için bütün kötü şeyleri para için hiç çekinmeden yapar. Böylece çok para kazanacağını bildiği için egosunu da böylelikle tatmin etmiş olur. Ya da egosun tatmin etmek için yapmaya çalışırken belki de hiç para kazanmada hayatına kendi kendine son vermiş olur.

Ne demiş atalarımız, “Su testisi su yolunda kırılır”  boşuna söylememişler bu sözü. Herkes kendi yolunda ölür. Para ve ego insan hayatında kontrol edilmezse,insanları olumsuz şekilde etkiler ve çok kötü durumlara sürükler. İnsanlığa zarar getirebilecek her türlü kötülüğü yapar.
Günümüzde de öyle değil midir? Fiber saldırı ya da siber saldırılar. Sosyal medya üzerinden saldırılar ve teknolojiyi kullanarak bilgisayar başında oturup hedef aldığı kişi, kurum ya da kuruluşlara tehditler. Bunlar teknolojik düğmelere basılarak oluşturuluyor. Bu olguların altında ise top tüfek bulunmuyor. Daha da tehlikeli olan parasını kötü amaçlar için kullanıp, kendi beyni ile yaptığı teknolojiyi kullanıyor. İnsan beyni, kötü amaçlar için kullanılması oldukça vahim bir durumdur. Dünyamız için büyük tehlike arz eder.  Beyinlerin kötü şekilde kullanılması geleceğimizi tehdit eder durumdadır. Çocuklarımızın hayatı riskleri farklı yönlere kayması demektir.
Biz beyinlerimizi ne kadar doğrukullanırsak geleceğimiz o kadar emin ellerde olur.

İnsanlar doğru hedefler için para kazanmalı ve doğru hedefler uğruna paralarını harcamalı mücadele ettiği konusunda haklı olmalı ve gerekçeleri geçerli olmalı. Egosunu tatmin ederken insanlığı öldürmemeli.

Yazarın Son Yazıları
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
10.01.2024 11:44:23
02.01.2024 13:39:01
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.