UMUDUN BİTTİĞİ YER

  Herkes yaşadığı süre içerisinde hayatının, istediği gibi güzel ve mutlu geçmesini ister. Bundan dolayı da insanların, hayattan bekledikleri belli beklentileri vardır.

Yayınlama: 15.02.2023 17:53:36
56
A+
A-

Hayattan bir şeyler bekleyerek umutlarını gerçekleştirirler. Kimi zaman büyük olan bu beklentilerini elde ettikleri zaman, büyük mutluluk kazanırlar. Kimi zaman da, yaşamda istedikleri olmaz mutsuz olurlar ve genellikle umutsuzluğa kapılırlar.
Bazen insanların küçücük olan beklentilerinden büyük mutluluklar doğar ve dünyaya umutla bakarlar.
Umutsuzluk insanlarda çaresizliğe getirir. Çaresiz kalınca insanlar, umut kapısı ararlar. Çaresizliğine derman olabilecek yerlere ulaşmaya çalışırlar. Zordur aslında çarelere umut olmak. Ama, insanlar umutlarını kaybetmek istemezler ve hep geleceğe umutla bakarlar. Bir gün istediklerini ulaşabileceklerini düşünürler ve bunun için belli bir yol kat ederek başarıya doğru yol alırlar. Aslı da umutsuzluğa kapılmak tehlikelidir. Umutsuzluğun sonucunda intihar ile biten hayatlar çıkar karşımıza.
Peki hiç düşündünüz mü neden insanlar bu kadar mutsuz olurlar?
Neden bu kadar çok çaresiz kalırlar ve çaresiz kaldıkları zaman, dertlerine derman bulamayacaklarını düşünürler. Kendilerini büyük oranda sıkıntıya düşürürler. O an insan hiçbir şey düşünemez ve herhangi bir çıkış yolu bulamazlar. İşte o an çaresiz kalır, çaldığı her kapının suratına kapandığını, zannederler. Belki de bütün kapılar, yapılan yanlış davranışlar yüzünden çoktan kapanmıştır.
İnsanoğlunun zayıf yönleri umutsuzluğu getirir. Toplumda, güçlü olan insanlar daha çok sevildiği için, zayıf olan insanlara biraz daha farklı gözle bakılır. İnsanların güçlü olması gerekmektedir. Hakkıyla çalışıp, yılmadan başarılı olması gerekir. Aksi takdirde insanlar hayata yenilir. Hayata yenilmemek için de, işin gereğini yapmak gerekir. Sabırlı olmak kişiler için çok önemli bir faktördür. Böylece hayatındaki başarıyı belli oranda yakalamış olurlar ve umutsuzluğa kapılmamış olurlar.
Umutsuzluk, aslında ruh halinin bozulmasıdır. Yani mutluluklarını gölgeleyen düşünce yapılarının harekete geçmesidir. Kırgınlıklar ve korkuların çoğalması yüzünden, mutluluğun kısa sürede kaybolması durumudur.
Tabi ki bu durum kişiden kişiye değişir. Yaşamla mücadele etmesini bilen kişiler, hayata daha da sıkı sıkıya sarılır ve vermiş olduğu mücadele sonucunda belli bir tecrübe kazanarak umutsuzluğunu yener. Böylece dünyaya umutla bakarak mutlu olmasını öğrenir.
Sabırlı olmak, çok çalışmak mutluluğa giden kapılardan biridir. Umudun tükenmesini engeller.

Yazarın Son Yazıları
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
10.01.2024 11:44:23
02.01.2024 13:39:01
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.