SEÇİME GÜNLER KALA

Türkiye’de, belli zamanlarda yapılan yerel ve genel seçimler, halkın çoğunluğunun sandığa gidip oy vermesi ile birlikte partilerin birbirlerine karşı olan gücünü belirler.

Yayınlama: 26.04.2023 17:36:59
48
A+
A-

Bir yanıyla bu seçimlerle bir ülke içindeki gelecek ve kader de tayin edilmiş olur. Seçimlerde seçilen kişiler yeni görevleri ile birlikte ülkeye hizmet ederek insanlığın yararına bir şeyler yapmaya çalışırlar. Her yapılan başarısızlık oy hanelerine olumsuz olarak etki eder.

18 yaşını doldurmuş bütün vatandaşlarımızın, sandık başına giderek oyunu kullanmaları, o ülkedeki demokrasi gerçeğini de gündeme getirmektedir. Kişiler oy kullanarak kendi kendisini yönetmiş olur. Her ne kadar bu konuya, partiler arasında şaibeli bakılsa da, bir gerçek var ki, herkes sandık başına gidip oyunu kullanmaktadır ve çoğunluğun belirlediği parti ve adayları seçilmektedir.

Zaten bir şaibe varsa, yani seçim esnasında kural dışında çalışan kişiler, yasalara  uymazsa, bu yasadışı davranış tespit edilir. Çünkü suç teşkil eden bir durum ortaya çıkar ki, bu da cezai müeddiyeyi gerektirir.

Sonuç olarak her parti, kendi belirlediği aday ve ya adaylarla seçime katılır. Aldıkları oy durumuna göre de, adayların kazanıp kazanmadığı belli olur.

Günümüz seçimleri genellikle kritik ve sürpriz beklentilerle geçmesine rağmen, yine de istenilen sonuç halkın oy çoğunluğuna göre ortaya çıkar. Böylece seçimlerdeki durum belli olur.

Bir de madalyonun öteki yüzü var. Seçim zamanında, rakip partilerin birbirlerine karşı oynadıkları entrikalar ve dalavereler…

Özellikle milli bayramlarda bir araya gelen parti liderleri, bir arada bulunmalarına rağmen, birbirlerinin gözlerine dahi bakmadan asık suratla, kutlamaları ve anmaları yaparak, kutlama alanından ayrılırlar.

Aslında burada önemli olan, vatana ve millete hizmettir. Asıl olan geleceğimizi sağlam temellere oturtmak için, iyi bir ekip kurmak ve ekip ruhuyla hareket ederek, vatanımız ve milletimiz için çalışmaktır. Çocuklarımızın geleceği için, iyi düşünüp sandığa gitmek gerekir. Memleketimiz her şeyin önünde gelir. Memlekete hizmet insana hizmet demektir.

Dünyada bulunan sömürge ülkelerle diğer ülkelerin gözü, bizim ülkemizin üzerinde olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Sömürü yapan ülkeler için, ülkemizde yapılan seçim sonuçları, büyük önem arz eder. Kendilerinden yana olan adayların seçilmesi, sömürge ülkelerinin işini kolaylaştıracaktır.

Konu memleket davası olunca, yapılacak seçimler de, bir o kadar önemli olur. Her atacağımız oy ve her sahip çıkacağımız sandık, bizim geleceğimiz demektir.

Yazarın Son Yazıları
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
10.01.2024 11:44:23
02.01.2024 13:39:01
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.