MUTLULUĞUM BENİM

İnsanlar yaşamları boyunca mutlu olmak isterler. Yaşadıkları sürece huzurlu olmak isterler. Mutluluğu elde edebilmek için mücadele gerekir.

Yayınlama: 02.05.2023 17:39:08
67
A+
A-

İnsanlar, mutluluğunu farklı unsurlarda arar. Hayvanlarda, kuşlarda, insanlarda, bebekte, oyuncakta, arabada, evde….

Yani aklınıza ne geliyorsa, insanların mutlu olabilmesi için, bu unsurlar birer araç olabilir.

Her insanın mutluluk kaynağı farklıdır. Kimisi, bir insana ya da doğaya aşık olur, çok sever ve mutlu olur. Kimisi sevdiğinden ayrılır, acı çeker, ama bu durum o kişiyi mutlu eder. Çünkü, mutluluğu o şekilde kabul etmiştir.

Aslında mutluluk insanların hormonal dengesi ile de alakalıdır.

Sağlıklı olmak bir mutluluk şeklidir. Çünkü kimi İnsan der ki; “Ben sağlıklı olayım da, gerisi gelir” Sağlıklı olmak aslında huzurlu olmayı da getirir. Kimisi parayı seçer. Para o kişi için bir mutluluk kaynağıdır. “Param olsun, istediğim her şeyi alabilirim” düşüncesine kapılır. Ama, bunun yanında yine de sağlığı ister. Kimisi yanına dost ister, iyi bir arkadaşı olsun ister. Dertlerini paylaşabileceği bir insana ihtiyaç duyar. Yalnızlığını paylaşabileceği bir insan olduğu zaman, parası da olur sağlığı da olur, diye düşünür.

Aslında mutluluk her insanın beyninde farklıdır. Mutluluk kişinin algıladığı şekliyle güzeldir. Çünkü bir başkasının mutluluğu, diğer insanın mutsuzluğu olabilir. Yani, ben doğduğum yeri çok sevebilirim. Çünkü ben burada doğdum ve burada büyüdüm. Anılarım burada, çocukluğum ve gençliğim burada. Fakat karşımdaki kişi burayı sevmeyebilir, bu yerden zevk almadığı için, burası o kişinin mutsuzluğu olabilir. Çünkü, benim doğduğum yer ile ilgili anımsanacak ya da paylaşılacak bir unsuru olmayabilir.

Mutluluk İnsanların yaşadıkları ile doğru orantılıdır. İnsanlar yaşadıkları güzellikler doğrultusunda mutludur. Yaşadığı her şey, kişinin mutluluk tablosunda birer mutluluk derecesindeki satırlarıdır.  Bir zenginin mutluluğu ile bir fakirin mutluluğu farklı olabilir. Çünkü yaşam şekilleri farklıdır, ya da bir hastanın mutluluğu ile sağlıklı olan bir kişinin mutluluğu farklıdır. Aslında mutluluk kaybettiklerini kazanmaktır. Mutluluk kaybettiklerinin değerini bilmek ve kazanamaya çalıştığı değerleri, kazanmaktır. Kişinin kendisine haz verici yeni kazanımlar demektir.

Mutluluk en büyük huzurdur.

Yazarın Son Yazıları
03.04.2024 14:29:31
19.03.2024 16:02:56
21.02.2024 14:06:28
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.