BAŞARININ MERDİVENLERİ 

İnsanoğlu doğduğu andan itibaren öğrenmeye başlar. Büyüyüp geliştikçe hayatı anlamlaşır ve hayattan öğrendiklerini uygulayarak kendisine yönelik doğru bir yol çizer.

Yayınlama: 06.06.2023 13:20:37
67
A+
A-

Yaşamı boyunca hedeflediği kariyere ulaşmak ise başarısının derecesini gösterir. Bu derece başarıyı yakalayan kişi için önemli bir faktör teşkil eder. Her başarı kişinin mutluluğunu perçinler ve psikolojisini en üst seviyeye ulaştırarak diğer başarıların devamına da davetiye çıkarır.

Bir örnek verecek olursak; bir karınca kendisinden kat kat fazla yiyeceği yuvasına taşırken belli aşamalardan geçer. Önce yiyeceği aramaya başlar. Daha sonra ona doğru giderken uzun bir yol kat eder. Sonra da kendisinden büyük olan  yiyeceği yuvasına taşırken yine uzun yolu kat ederek yiyeceği ile birlikte yuvasına gelir. Bu olay bize çok basitmiş gibi görünür ama karıncanın yiyeceği yuvasına getirmesi karıncanın kendi başarısıdır. Çünkü kışlık hazırlığını yazdan yapmış ve aç kalmamış olacaktır. Böylece karıncanın başarısı da kış için, küçücük bacaklarıyla, kendisine göre uzun yol giderek  hayati önem taşıyan yiyeceği  yuvasına taşıması olacaktır.

İnsanlarda böyledir. Hedeflediği nokta başarısının yoludur. Bu yola adım adım gidilir. Gittiği her adım kişinin tecrübesini oluşturur. Bu tecrübeyle hayat içerisinde önemli bir kariyer kazanır. Kişi için önemli olan bu kariyer hayattaki yerini belirler.

İnsanların başarıya ulaşmasındaki en önemli faktör, hayatındaki düzenli ve dikkatli çalışma yöntemidir. Bu yöntemle başarı merdivenine çıkan basamakları oluşturmuş olur.

Düzen yaşamımızda olması gereken bir kural olmalıdır. Çalışma metotlarının şekli ve çeşidi, hedeflediği noktaya daha hızlı gitmesini sağlamaktadır. Sabır bütün başarısızlıklara karşı bir kalkan olmalıdır. İnsanoğlu bu kalkanla, bütün olumsuzluklara karşı bir güç kazanmış olur. Kazandığı güçle tecrübe kazanır ve tecrübesini rehber edinerek başarıyı yakalama fırsatı bulur.

Türk Dil Kurumu sözlüğünde başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak” olarak açıklanmaktadır.

Biz ne yapacağımıza doğru karar verdiğimiz ve ne yapacağımızı bildiğimiz süre içerisinde, hedeflerimiz doğrultusunda da doğru çizgiler çizdiğimizde başarıyı yakalamış olacağız ve başarı merdivenlerinden bir bir çıkmış olacağız.

 

 

Yazarın Son Yazıları
19.03.2024 16:02:56
21.02.2024 14:06:28
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.