HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT

Yayınlama: 12.07.2023 17:20:38
82
A+
A-

NE OLDU HE, NE OLDU….

Ne oldu, ev fiyatları çöktü. 3 milyondan 2 milyonun altına indi ve daha da inecek. Kafasına göre zam yapan müteahhit ve arsa sahipleri vatandaşın ümüğünü sıkarak çok kısa sürelerde ev fiyatlarını katladılar. Onlar katlaya dursun, Allah’ın da bir hesabı olduğunu düşünmediler. Yabancı bir atasözünde denildiği gibi “kul planlar yaparken Tanrı yukarıdan gülümsermiş”. Al sana pandemi, al sana deprem, al sana ekonomik deprem veeeee fiyatlar alaşağı. Bazıları ise daha sıfırkene binanın önemli taşıyıcı kolonlarında çatlamalar olmuş, rivayete göre. Alanın elinde kalmış. Buna rağmen bir zamanlar emekli olunduğunda vatandaş ev – araba alırken şimdi rakamlar çok düşük kaldı ve ne ev ne de araba alınabiliyor. Sanırım emekli olunduğunda ev ve arabanın alındığı kuşak 90’larda kaldı. Günümüzde çalışanların durumu hiç iyi değil.

Ne oldu, araba fiyatları uçtu. Geçen sene alınan bir arabanın fiyatı bugün iki katına çıktı. Yani geçen sene 500 bin iken şimdi 1 milyon. Ayrıca sıfır otomobil fiyatından daha fazlasına ikinci el oto fiyatları. Allah’tan gecikmeli de olsa buna el atıldı ve artık ikinci el fiyat, sıfırını geçemeyecek. Tabii bu arada “atı alan Üsküdar’ı geçti” ya, vuran vurana. Olsun, bari bundan sonra böyle olmasın. Bu arada yakıta gelen peş peşe zamlardan sonra zaten kontak kapatacağımızdan varsın gelsin diyelim.

Ne oldu, İsveç’e yeşil ışık yakıldı. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına polis eşliğinde izin veren İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmış olmanın derin üzüntüsünü yaşıyor, Allah’a havale ediyoruz. Korkağız ya, elimizden bir şey gelmiyor ve yine korkak olduğumuz için de ancak dilimizle haykırabiliyoruz. Belki çok daha korkak olacağımız zamanlar da gelecek ve o zaman da kalbimizle buğz edeceğiz, yani lanetleyeceğiz. Neyse ki şimdilik ikinci kategorideyiz, ben şahsen İsveç’in NATO üyeliğine karşıyım. Yanlış kimden ve ne şekilde gelirse gelsin, yanlış yanlıştır diyor, karşı çıkıyorum.

YOK MU ARTILAR, OMA MI BE YA…..

Hükümetin almış olduğu 18-30 yaş arası tüm gençlerin yaz tatillerinde KYK yurtlarından ücretsiz bir şekilde yararlanabilmesi ve Türkiye’yi gezebilmesi bence alınmış büyük bir karar. TV’de bir bayan öğretmen yaşı 30’dan düşük olduğu için bu imkândan faydalanmış. Öğretmen olmasına rağmen, yani öğrenci filan değil, Antalya gibi turistik bir yerde bedavadan kalacak yer bulmanın sevincini yaşıyordu. Zaten yanı başında üç harfli marketler zinciri, al sana yemekte ucuza geldi. Gez Allah gez. Bu bence devrimsel bir karar. O yurtlar üç ay boyunca boşu boşuna kapalı kalıyordu. Onca temizlikçi, güvenlikçi, idarece, ci ci ci boşu boşuna oturuyorlardı. Şimdi artık ful dolu olacaklar.

Bu konuda bence Hükümet şunu da yapabilir: Çıtayı yükseltebilir ve 30’la sınırlamaz, der ki evli ve çocuklular da buralardan faydalanabilir, mesela cüzi bir ücrete. Kişi başı bir öğrenci yaklaşık 12 TL’ye kalıyor ya, hadi bunlar çalışan diye 20 TL filan olsun. Türkiye’nin her yerinde, her ilçesinde bu yurtlardan var. Mesela Ahlât’ta var ve oralar sıcak yaz günlerinde hakikatten de cennet gibi. 3 ay boyunca açsınlar oraları, vatandaş iç turizmde sirkülasyon yaratsın.

SUNA YILDIZOĞLU VE BATMAN ÜNİVERSİTESİ

Yıllar önce Suna Yıldızoğlu Batman Üniversitesinin etkinlikleri dolayısıyla kentimize davet edilmişti ve bizler de gazeteciler olarak kendisine eşlik etmiş idik. Aradan yıllar geçti ve sosyal medyadan kendisine merhaba deyince bana “Üniversitenizin hediyesi çantayı halen taşıyorum” demez mi? Önce nezaketen söylüyor diye hı hı dedim ama ardından kişisel hesabından Batman Üniversitesi logolu çantanın evde o an çekilmiş resmini paylaşmaz mı? O an bir Batmanlı olarak duygulandım ve anladım ki vefa hakikatten de çok önemliymiş. Kendisine bu paylaşımından ötürü teşekkür ettim ve tekrardan Batman’da görebilmeyi istediğimizi söylediğimde, mutlaka geleceğini söyledi.

Dostlar, Halkla İlişkiler ve tanıtım çok önemli. Biz gerekli PR’ları yapsak inanın marka bir kent marka bir üniversitesi olabiliriz. Suna Yıldızoğlu’nun portföyünde herhalde bizim gibi sıradan insanlar yok. Çok etkili ve hinterlandı geniş insanlar var. Sanatçılar, oyuncular, politikacılar, film yıldızları, yazarlar, gazeteciler, programcılar… hasılı kelam. Kendisinin Batman Üniversitesi logolo bir ürünü paylaşması sanırım Batman adına yapılacak en güzel reklamdı. Teşekkürler Suna Yıldızoğlu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.