İZLERİ BULMANIN ADI

Her şeyin birbirlerine karıştığı şu dönemde, kişilerdeki kafalar da karışmış durumda. İnsanlar neye nasıl bakacaklarını anlayamaz duruma geldiler. Sap ile saman birbirine karışmış bir halde.

Yayınlama: 25.07.2023 13:00:10
24
A+
A-

Herkesin kendisinden dahi korktuğu anları yaşıyoruz. Suçlu ve suçsuzların birbirlerinden ayırt edebilme olanağının zor olduğu bir zaman dilimindeyiz. Kişilerin yaşam tarzlarının değiştiği ve hayat felsefesinin tersine işlediği dönemleri yaşarken,  pek çok insanın da, psikolojik olarak etkilendiği dönemlerden geçiyoruz. Normal yaşamlarına devam eden kişilerin pek çok durumlardan ve pek çok unsurun arka planından haberi olmadan hareket etmekteydi. Bu durumlarından dolayı soruşturma geçiren kişilerin suçsuzluğu var ise eğer, yetkililerin bu durumlara daha da dikkatli olması gerektiği bir zaman dilimini hayat süzgecimizden geçiriyoruz. Suçlu ve suçsuzların dikkatli bir şekilde ayırt edilmesi gerekir. Dikkatli hareket edilir ise eğer,   kurunun yanında yaş da yanmaz o zaman.  Ama dikkatli davranılmaz ise, masum insanların canı boş yere yanmış olur ki bu durum oldukça vahim sonuçlar doğurur.
Peki bu durumda ne olacak?
İstihbaratın  iyi çalışmaları sonucunda tabi ki de her şey  ortaya çıkacaktır. Ama bu işlemi yaparken, suçsuz, masum ve zararsız kişilere dokunmadan, haksızlık yapmadan sonuca ulaşabilmek gerekir.  Her insan suçlu değildir. Araştırma ekiplerinin dikkatli çalışmaları iyi sonuçlar verir. Bu durumda da, pek çok suçsuz insan hak ettiği yerleri alır. Böylece ülkemizde huzur daha da üst seviyede olur. Suçsuz insanlar korkusuzca hayatlarını idame ettirir.
Düşünün ki, bilmeden haberi olmadan işin arkasında kimler var anlamadan o alanlarda hasbel kader yer alan kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler o grubun mensubudur diyemeyiz. Burada aktif çalışanlar ile pasif çalışanı iyi bir şekilde ayırt edebilmek gerekir. Aksi taktirde elimizde olan değerli kişileri de kaybetmiş oluruz. Yıllarca çalıştığı işine fazlasıyla emek veren, namusuyla şerefiyle belli mertebelere gelen, onurundan ve kişiliğinden hiç bir şekilde ödün vermeyen kişileri koruyamamış oluruz ve böylece haksız yere suçladığımız kişileri de karşımıza almış oluruz. İnsan kazanmak zor, kaybetmek ise her zaman zordur.
Günümüzde yer alan darbe girişimini yapanlar ile yaptıranlar ve bunun yanında da darbe girişimini meydana getirenlerle, bilmeden tanımadan destek olanları iyi ayırt edebilmek gerekir. Aksi taktirde ülkemizi kötü ve karanlık alanlara çekmek isteyenlerin, farkında olmadan planlarına yardımcı olup kötü isteklerini yerine getirmiş oluruz.
Hayatta affedilmeyecek en önemli unsurlardan biridir vatana ihanet. Her kim vatanına ihanet ediyor ise asla ve asla affedilmemesi gerekir. Cezası ise en ağır ceza olmalıdır. Biz aynı topraklar üzerinde yaşayan farklı kültürlere sahip kişileriz.  Yeri geldiğinde ise, vatanımız için tek yürek olmasını biliriz ve gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederiz.

 

 

Yazarın Son Yazıları
23.04.2024 14:35:45
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
10.01.2024 11:44:23
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.