NE YAPMAK İSTİYORUZ?

Dünya üzerinde yaşayan her canlının, üstlendiği belli görevleri vardır. Her insan ne yapacağını, nasıl davranacağını, üstlendikleri görevleri, yaşadığı ortama göre belirlemeye çalışır. Kimi zaman belirledikleri bu yaşam şekilleri, kişilerin bilinçleri ile de alakalıdır. Bilinçli olan insanlar nasıl hareket edeceğini planlar çerçevesinde düzenler.

Yayınlama: 30.08.2023 12:24:06
60
A+
A-

Avare avare yani aylak aylak hiç bir iş yapmadan dolaşan insanlar, geçmişin kucağından kopamadıkları gibi, gelecek hakkındaki beklentilerini gerçekleştirme yönüyle ilgili çok da sağlıklı düşünmemektedirler. Gelecek ile ilgili attıkları adımlar, maalesef sağlam değildir. Her duruma ve olaya fazlasıyla şüpheci bakmaları, asıl yapacakları işten uzak tutar. Kendilerinden emin olmadıkları için, herhangi bir şeyi başarmakta büyük bir güçlük çekerler. Kendilerine güveni olmayan bu insanlara başarısızlık, yaşamları boyunca arkadaşlık eder. Hem başarısızlıktan korkarlar, hem de başarıya ulaşmaya çalışırlar ama bir türlü beceremezler.

Genelde ne yaptıklarını bilmediklerinden dolayı yanlış yolu seçerler. Ne yapmak istediklerini bilmeyen bu insanların planları olmadığı için, yaşamdaki rotaları yanlış gider. Bu tarz yaşayanlar, her zaman için panik halinde olabilirler. Panik halinde olan bu kişiler, aynı zamanda da geleceklerinden kaygı duyarlar ve endişelenirler. Korktukları için de, bir takım konularda ileriyi düşünemezler. Tedirgin olurlar.

Aslında insanlar, ne yapacağını veya nasıl hareket edeceğini salim kafayla düşünerek belirleyebilir. Hayatta, yapacakları işler ile ilgili, akıllıca ve mantıklıca, korkmadan risk alan insanlar, başarıya daha çabuk ulaşırlar.

Mesela, yüzme bilmeyen bir insanın, bir nehirden karşıdan karşıya yüzerek geçmek istemesi intihar demektir. Fakat mantıklı hareket edip risk alarak, yüzmeyi öğrenen bir insanın, karşıdan karşıya yüzerek geçmesi, doğru bir davranış sergilemesi demektir. Tabi ki burada sadece yüzme bilmek yetmez. Karşıdan karşıya yüzerek geçebilmek için, nehirdeki suyun akış hızına da bakmak gerekir.  Nehirdeki suyun derinliğini bilmek de önemlidir. Suyun derinliği ve suyun hızlı akışı, bazen yüzmek için yeterli olmayabilir. Çünkü pek çok insanın, nehirden karşıdan karşıya yüzme bildiği halde geçemediğini de bilir ve duyarız.

Kişilerin kendine fazla güvenmesi ya da öz güvenini fazlaca kazanması yetmez. Yaşamda mantıklıca hareket etmek, başarıyı getirir. Belli şeyleri ciddi anlamda doğru düşünerek ortaya çıkarmamız, bizim hayatımızın kolaylaşmasına katkı sağlar. Aksi takdirde, tıpkı yukarıdaki yüzme örneğinde de olduğu gibi kişilerin canına mal olabilir.

Yaşamımız boyunca ne yaptığımızı bilmemiz gerekir. Ne yaptığını bilmeyen insanlar küçücük suda dahi boğulabilirler.

 

 

Yazarın Son Yazıları
03.04.2024 14:29:31
19.03.2024 16:02:56
21.02.2024 14:06:28
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.