Petrolspor henüz hazır değil

Yayınlama: 18.09.2023 12:13:30
Düzenleme: 18.09.2023 12:14
147
A+
A-

TPAO Batman Petrolspor ilk sınavını deplasmanda Ergene Velimeşespor karşısında verdi. Kırmızı – beyazlı ekip sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Oyunun geneline bakıldığında çok iyi oynayan fakat çok kötü görüntü çizmeyen bir Petrolspor vardı sahada.

Sezonun ilk maçı ve henüz oyuncuları iyi tanımayan Teknik Direktör Mesut Toros’un da bunda etkisi vardı ama kendisini suçlamak doğru olmaz. Eğer bu sonucu Mesut Toros’a yüklersek hakkını yemiş oluruz. Çünkü yaklaşık 2 aydır takımla beraber olan, kamp yapan ve takımı lige hazırlayan sağlık probleminden dolayı takımdan ayrılan teknik direktör M. Reşit Akçay vardı.

Mücadelenin ilk 10 dakikası iyi oynayan fakat takım görüntüsü vermeyen bir Petrolspor vardı sahada.

Ligin ilk haftası henüz çok erken fakat Mesut Toros’un oyun felsefesini önemsediğini bildiğim için mutlaka ilerleyen haftalarda takım oyunu görüntüsü verecektir bizlere.

Velimeşespor’un oyun taktiği belliydi. Savunma disiplinini elden bırakmamak, orta sahada üstünlük kurmak, fırsat buldukça kontratağa çıkmak. Peki böyle bir takıma karşı rakip ne yapması gerekir? Aut çizgisine kadar gidecek, şut çekecek, orta açacak, çalım atacak. Batman Petrolspor bunların hangisini gerçekleştirdi? Şut atmaya kalktılar atamadılar. Aut çizgisine inmeye kalktılar yapamadılar. Hücum ettiler zaman zaman gözüktüler ama yaptıkları hücum pek etki etmedi ve sonuca da yansımadı.

Akın Akman, bu takımın yıldızı ama bir maçta kötü oynama hakkı var diye düşünüyorum. Kötü oynasa da attığı gol takımına bir puan kazandırdı.

Kadro açıklandığında gözüm Eren Karadağ ve Muzaffer Kocaer’i aradı ama yoktu neden yoktu anlamış değilim. Bunu sportif direktöre sormak lazım çünkü Mesut Toros yeni geldiği için ideal 11’i net olarak kendisinin çıkardığını sanmıyorum.

Eren Karadağ ve Muzaffer Kocaer dönmediği sürece Batman Petrolspor’un oyun ritmi yerine oturmaz. Eğer Eren ve Muzaffer kulübedeyse bana göre oynayacak demektir. Eğer oynamıyorsa Mesut Toros veya sportif direktör bir açıklama yapmalıdır. Çünkü Eren, savunmayı rahatlattığı gibi hücum hattının çok fazla geriye gelmeden baskılı oynamasını sağlıyor. Eren oyuna girdikten sonra da net gol pozisyonuna girdi ve oyunun seyrini değiştirdi.

Savunmada Recep’i çok beğendim fakat yaptığım spor programlarında da dile getirdim sağ bek alarm veriyor. Bunu çözecek olan da Mesut Toros olacak.

Herkes şunu diyebilir; sezonun ilk maçı. İyi tamam da Petrolspor kaç tane hazırlık maçı oynadı? Rakip Ergene Velimeşespor’da zayıftı. Ama ne olursa olsun maç yapmak önemli bir olaydır.

Yani Petrolspor bu resmi dahil ve yaklaşık 4-5 hazırlık maçı oynayarak geldi. Bunun da etkisi vardır.

Sonuç itibariyle takım henüz hazır bir görüntü vermedi. Oyuncular fiziksel olarak hazır bir görüntü verse de mental olarak hazır olmadıklarını gözlemledim.

Dediğim gibi Petrolspor ilk maçı oynadı. Fakat içeride taraftarı karşısında bambaşka bir oyun sergileyeceğine inanıyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.