KURNAZLIĞIN KUYUSU

   İnsan hayatında zaman geçtikçe, birbirinden oldukça farklı hareketler ve duygular mevcut olur.

Yayınlama: 22.11.2023 14:20:20
43
A+
A-

Her yapılan hareket ve duyulan duygu insan hayatına önem katar. Yapılan bu hareketler sonucunda ise, yaşamımızda belli bir yön çizilir ve bu yön doğrultusunda,  hayatımız bizim isteğimize göre şekillenir.
Kurnazlık da bunlardan bir tanesidir. Kurnazlık pek çok kişide mevcuttur. Herkes kendisine göre yapacağı işlerde kurnazca davranıp, karşısındaki rakibinin bir adım önüne geçmeye çalışır. Bu hareketi yaparken de çeşitli hamlelerde bulunmaya çalışır. Yapılan bu hamleler sonucunda, kişilerin yeri ve konumları karşı rakibine göre korunmuş olur. Önemli olan burada karşımızdaki kişiyi kırmadan hareket etmektir, yani zarar vermeden doğru bir yol izlemektir.
Bütün bunlara istinaden günümüzde yaşanan olaylara şöyle bir göz atalım.
Herkes sanki bir yarış içerisinde yaşamını sürdürmektedir. Pek çok insanın çabası ise, kendisini bu yarış içerisinde bir yerlere taşımaya çalışmasıdır. Kimisi siyasette bir yer edinmeye çalışırken,  kimisi de müdürlük ya da müdür yardımcılığı gibi mevki makam yönünde yer almaya çalışır. Böylece yaptıkları kurnazlıkla pek çok insan, kariyerdeki başarısını güçlendirmeye çalışır.
Kurnazlığı yaparken seçtiği hedeflerdeki bu yerler, genellikle diğer insanlardan daha ileri gitmesi içindir. Yani kurnazlık yaparak, bir nevi başkalarına karşı üstünlük sağlamaya çalışmaktır.
Ülkeler arasında yapılan anlaşmalar dahi, birilerinden üstün olabilmek yüzünden ihlal edilebilmektedir. Özellikle seçim öncesinde yapılan çalışmalarda, karşı rakiplerin gösterdiği kurnazca hamleler, kimi zaman insanlığa pes dedirtecek sonuçlar vermektedir. Kurnazca sayılan ama kimi zaman da karşı tarafa zarar verdiği için kısmen yanlış olan bu hareketlerin sonucu ise, kendi kazdığı kuyuya kendisinin düşmesidir. Çünkü bir tarafı kazanacağım derken, diğer tarafı yıkması, kendisine büyük zarar vereceğini, daha sonradan fark edecektir ama, o zaman da iş işten geçmiş olacaktır.
Tabi ki, her kurnazca yapılan hareketin de yanlış olduğunu varsayamayız. Bu düşünce yanlış olur. Kurnazlık, aklı yanıltabildiği sürece işe yaradığı düşünülmektedir ve zekâdan güç alarak kurnazlık yapılmaktadır.
Kurnazlığı yaparken belli bir çerçeve içinde hareket etmek gerekir. Aksi taktirde sonucu çok da iyi bir yere gelmeyebilir ve kişi yaptığı kurnazlıktan kendisi zarar görünebilir. Daha sonra da telafisi zor olan hatalara sebebiyet vermektedir.
Başkasını türlü oyunlarla kandırmaya çalışan insanların sonu ortadadır.

Yazarın Son Yazıları
23.04.2024 14:35:45
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
10.01.2024 11:44:23
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.