PARA PARA !

Sevgilerimle yazıma başlamak isterim.

Yayınlama: 12.12.2023 12:40:38
45
A+
A-

Günün getirdikleri ve ya günün götürdükleri…. Kimi hayal mahsulü, kimi gerçek ötesi. Kimine göre sebepli,  kimine göre ise sebepsiz.  Ama bir gerçek var ki, hayatın doğru ve ya yanlışlarının  kazandırıp ve kaybettirdikleri.  Şimdi diyeceksiniz ki ne yazmak istiyor, nereye varmak istiyor. Ben de derim ki, bizdeki menzilin doğru olduğunu düşünüyoruz düşünmesine de…..

Ya bazılarının menzili….  Kim bilir……

Hayatlarında öncelik sırasına parayı alanlar mı, yoksa hevesi uğruna değerlerini boş yere atanlar mı?

Kırılan gönül, yok olan kalpler,  menzili şaşmış insan, doğruluktan ayrılan adamlar, yalan yanlış para uğruna ne yaptığını bilmeyip de bir şeylerin altına sığınan bazıları mı…..  Ya da kendini kurtarmak için, yanlışlarını örtmek için planlar hazırlayıp masuma atılan iftiralar mı? Kendini kurtarmak diyorum, çünkü boş hırslar ve heveslerle  kendilerine ait olmayanları, haksız yere elde etmek isteyip de elde edemedikleri ve ya haksız yere  hak etmedikleri  halde, bazı şeylere sahip olmaları gibi. Bunun sonucunda da başkalarına zarar veren hareketlerde bulunmaya çalışan insanlar……

Kim bu insanlar?

Aslında bakarsınız her zaman içimizde bir yerde saklanıp, kendimize yenildiğimiz zaman ortaya çıkan aşırı hırslı, öfkeli ve savurgan olan ve boş heveslere sahip olan insanlar. İşte o insanların yönünü, her şeyi yerli yerinde doğru olarak kullanmak yerine,  kendi yanlış istekleri yönüne yönelir. Bizim bile önünü alamadığımız bir şekle gelir bu insanlar.

Dünya üzerinde tek şeydir. Dili olmayan eti kemiği olmayan konuşmayan, emir vermeyen hatta cansız olan varlık.

Evet  P A R A………….

Dünyayı nasılda çekip çeviriyor. Anlamak çok mu kolay yoksa çok mu zor bilemem. Ama bildiğim bir şey var ki, o da insan kişiliğini bile bu cansız varlık belirliyor. Sanki her şey onun elinde. Yeri geldiğinde kişiliğini kaybetmiş kişilerin maalesef ama kıblagahı para olduğu gibi. Hayatlarında  sadece para içim mücadele eden, bütün yönünü para yönüne çeviren insanlar. Gerçek değerlerini bundan dolayı yitiren ve tek doğrunun para kazanmak olduğuna inanan insanlar. Bu insanları anlamakta oldukça zorlanıyorum. Oysaki hayatta paranın gerekli olduğunun doğruluğu kadar, şefkatin, doğruluk dürüstlük ve SEVGİ’nin de var olduğuna inanmak gerekir.

Sevgi ve gerçek değerlerini para üzerine kuran insanların, parasını kaybettikleri zaman boş bir dünyada kalacaklarını ve çirkefleşeceklerini unutmamak gerekir.

Acaba……

Güç insanoğlunda mı?

Yoksa……

Cansız olan, para da mı?

 

Yazarın Son Yazıları
23.04.2024 14:35:45
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
10.01.2024 11:44:23
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.