HİSSETMEK VE TAHMİN ETMEK

Bazen insanlar yanlış duygular içine girerler. Her şeyi iyi tahmin edebilecekleri düşüncesine kapılırlar. Sonuç istedikleri gibi olmayınca da büyük bir hayal kırıklığına uğrarlar ve bazen kişilerin hayatları alt üst olur.

Yayınlama: 10.01.2024 11:44:23
88
A+
A-

Kimi zaman da insanoğlu hissettikleri ile hareket edip hayat çizgilerini ona göre ayarlarlar. Herhangi bir durum karşısında ön sezilerini kullanarak plan ve projelerini hayata uygularlar. Tabi bunun yanında çokbilmişlik yapıp da, yaşamını kaosa çevirenler ve hayatını kötü durumlara sürükleyen insanlar da var. Bu durum ise psikolojik olarak, kişilerin ruhsal bunalımlara sürüklenmesine sebep olur.

Kişilerin pek çoğunda önsezi vardır. Hissetme duygusu kimi insanlarda çok yoğundur. Yolda yürürken kendisini birinin takip ettiğini hissetmesi ve ya arkasından gelebilecek saldırıyı önsezisi ile kısa sürede, hayata yoğunlaşarak anlaması gibi.  Bazen işin bu noktası ise insanlarda farklı gelişebilir. Bu durumu, farklı olaylarda iyi bir şekilde değerlendiren kişiler, kendileri için en doğrusu ne ise onu yapmaya çalışırlar.

Tahmin gücü kuvvetli olan kişiler kendilerinin yapmış olduğu işleri iyi kavramış demektir. Bazı durumlarda olayları iyi kavrayıp, gelişen olaylara göre iyi tahmin etmek kişiye pek çok güzel kazanımların da elde etmesini sağlamış olur. Bir iş üzerinde oldukça derin düşüncelere dalmak da, kişilerin tahmin gücünü arttırır ve önsezilerini iyi bir şekilde harekete geçirir.

Aslında hissetmek, yapılan işin detayının inceliğini  kavrayıp, o işi çok iyi anlamak demektir. İşin başından sonuna kadar yani bitinceye kadar çok sıkı ve dikkatli  bir şekilde takip etmek demektir. Bu durum ise o konu ile ilgili bize tahmin gücü verir ve önsezimizde yanılma payımızı azaltır.

Bazı kişilerde ise, hissetmek için herhangi bir olaya bağlı kalmadan, bir takım durumları önceden sezinlemektir.

Hayat insanlara farklı özellikler ve karakterler yükler. Kişilerin yaşam tarzlarının farklı olması, insanlardaki karakter farklılıklarını da ortaya çıkartır. Böylece kişiliklere bağlı hissiyat duyguları ve önsezileri de  farklı yönde gelişir.

İnsanoğlu hayatına bir şekilde devam etmektedir. Yaşamı boyunca yaşadıklarının tecrübelerini biriktirerek hayata uygular ve yaşamını sürdürür. Geleceği kimse bilemez fakat sezinlemek ve hissetmek farklı bir durumdur.

İnsan olduğumuzu unutmadan, yaşam mücadelesinde hayatımızda abartıya fazlasıyla yer vermeden devam ettirdiğimiz  sürece rahat ve mutluluğu daha kolay yakalayabiliriz.

Yazarın Son Yazıları
23.04.2024 14:35:45
27.03.2024 13:23:11
12.03.2024 15:57:22
05.02.2024 12:59:14
24.01.2024 13:04:09
02.01.2024 13:39:01
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. İsimsiz dedi ki:

    Hissetmek ve tahmin etmek çoğu zaman yanıltır. Bazı şeyleri yaşamak gerekir. Ne olursa olsun taşın altına eli uzatarak keşkesiz yaşamak… Bazı insanlar istemediğimiz durumları yaşatsa da karşı tarafın ne yaşadığını asla bilemeyiz ama bizler keskin yargılarla karşıdakini yargılarız. Biraz empati ile daha güzel günleri göreceğimize inanıyorum.

  2. Hakikat yolcusu dedi ki:

    Hissetmek dediğimizde yer yer hislerimiz bizleri yanıltır. Misal deprem olacağını hissederiz evhamlanırız ama o zaman diliminde deprem olmaz hiselerin yanıltıcılık payı vardır o yüzden hislere güvenmemek gerekir. Tahmin etmek konusunda ise tahmin etmek o olacak bu olcak demekten başka bir işe yaramaz bu ise hayatın akışına aykırıdır… O yüzden bu yaklaşım çok bencilce buldum.