İSTASYONDA TANSİYON

Yayınlama: 31.01.2024 12:10:21
50
A+
A-

Hayat bir istasyondan, diğer istasyona hareket eden tren gibidir. İnsanlar bu istasyondan gelir, geçer ve gider.

Tıpkı Paulo Coelho’nun da dediği gibi “Doğduğumuz andan ölene kadar hayatımız sürekli bir yolculuktur. Manzara değişir, insanlar değişir, ihtiyaçlar değişir ama; tren hep ileri gider. Hayat bir trendir. Tren istasyonu değildir.”

Bizlerin verdiği yaşam mücadelesi ise bir istasyondan diğer son  istasyona kadar geçen süre içindeki yaşadıklarımızdır.

Her yolcu, yolculuğu esnasında  gerekli olan ne ise onu yapmaya çalışır. Yolculuk boyunca gerekli olan ihtiyaçlarını önceden giderir. Hazırlığını tamamlar. Yolculukta edindiği yol arkadaşları, yolculuğun seyrini de belirlemede önemli rol oynar. Hayatımızdaki yol arkadaşlarımızı iyi seçmediğimiz taktirde karşımıza farklı durumlar çıkabilir ve bizlerin tansiyonunu olumsuz yönde etkiler. Her insan  bir hayattır ve bizlerin yaşamında etken bir faktördür. Yaşamımız boyunca pek çok badireler atlatırız, pek çok olaylar yaşar ve pek çok canlı ile etkileşim içinde bulunuruz.

Hayatımız da tıpkı bir istasyondan diğer bir istasyona kadar geçirdiğimiz zaman gibidir.  Kimimiz treni kaçırırken, kiminiz de trene binmiş yol alırız.

Aslında tansiyon, bizlerin hayatı boyunca verdiği mücadeledir. Hayat içinde tansiyonun durumunu, yaşadığı mutlulukları, hüzünleri, kazaları, kazandıkları, kaybettikleri belirler. Hayatımızda yaşadığımız olayların durumuna göre tansiyonumuz yükseldiği gibi, kimi zaman da  tansiyonumuz düşer. Bizim vermiş olduğumuz mücadelenin hayat içerisindeki durumu yani yaşamın getirdiği ağırlık kontrol edilmediği taktirde  bizleri kaosa sürükler. Çevremizde olup biten her gelişme bizim için oldukça büyük önem arz etmektedir.  Sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlar bizleri yakından etkilediği gibi, işlerimizin de yönünü belirlemede önemli rol oynar.

Bütün bu yaşananlar sonucunda, iki arkadaşın oturup birer çay içmesi, dertleşip konuşması, insan hayatında tansiyonun normalleşmesi için birer adımdır.

Aslında burada anlatmak istediğim, kişilerin yaşam koşulları karşısında ki fiziksel ve biyolojik olarak edindiği tepkilerdir. Kişilerin yaşadığı hayat zorlukları, insanlardaki tansiyonun ivmesini belirler.

Hayatımızda aklımızla karar vermeli  risk almalı, emek vermeli ve sabırlı olmalıyız.

Yazarın Son Yazıları
03.04.2024 14:29:31
19.03.2024 16:02:56
21.02.2024 14:06:28
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.